POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Två derbyn direkt i Bundesligapremiären

Twitter: @atnilsson

Klockan 12.00 släpptes kommande Bundesligasäsongs spelschema. I premiären ställs mästarna Bayern München mot klassiska Hamburg. I Dortmund väntas ett ”Borussen-derby”.

Intresset för spelschemat till den kommande säsongen var överväldigande. Bundesliga hade skapat en egen hemsida med en countdown-klocka och på hashtaggen #spielplan kunde man skriva inför offentliggörandet av spelschemat. En dator med diverse algoritmer inprogrammerade som tar hänsyn till spela ute i Europa etcetera hade ordnat fram ett spelschema och bjöd omedelbart på några riktiga bataljer.

I Bundesliga inleder alltid mästarna säsongen på hemmaplan och fredagen den 14:e augusti tas Hamburger SV emot på Allianz Arena. Ett ”Nord-Süd-Derby” bjuds vi på direkt i premiären. Hamburg, som återigen klarade sig kvar genom kval, kunde inte ha fått en svårare motståndare i premiären än Bayern. Däremot ska det sägas att Wolfsburg så när tog poäng mot Bayern i premiären förra säsongen vilket kanske ger Hamburg ett litet hopp om att kunna få med sig något från München.

Hamburgs ordförande Dietmar Beiersdorfer såg euro-tecknen svischa förbi ögonen när han fick reda på beskedet. ”För oss är öppningsmatchen bara positivt. Miljoner av människorna kommer att kolla. Vi ser verkligen fram emot denna match.” Spelaren Ivica Olic, som för övrigt var Wolfsburg målskytt i premiären förra säsongen mot Bayern (1-2), såg också positivt på det. ”Att ha Bayern i början är bra. Jag vet från min egna tid i Bayern att det ibland tar lite tid innan de kommer igång. Det ger oss en chans.”

En annan stormatch som vi bjuds på redan den första helgen är den mellan de båda Borussia-lagen – Dortmund och Mönchengladbach. De två tippade topplagen ställs mot varandra på Westfalenstadion i Dortmund och intresset för matchen kommer att vara enormt. Blickarna kommer att vara vända mot Dortmund för att se hur Thomas Tuchel hanterar jobbet som ersättare till Jürgen Klopp och frågan är om Mönchengladbach kommer att fortsätta på den inslagna vägen med att vara ett av Bundesligas bästa lag.

För fjolårstvåan Wolfsburg, som inte inlett en säsong hemma sedan 2009, blir det intressant möte med Eintracht Frankfurt på Volkswagen Arena i Wolfsburg. Wolfsburg vill bygga vidare på den framgångsrika säsong klubben har bakom sig medan Frankfurt åker till Volkswagenstaden med den nygamle tränaren Armin Veh vid rodret. Veh var för övrigt tränare i Wolfsburg under en kort, misslyckad period under 2009-2010.

Nykomlingen Darmstadt, som gör sin första Bundesligasäsong sedan 1982, inleder på hemmaplan mot Hannover. För den andra nykomlingen Ingolstadt blir det resa till Mainz för bortamöte på Coface-Arena.

Omgången i sin helhet (14-16 augusti)

Bayern München – Hamburger SV

Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach

Bayer 04 Leverkusen – 1899 Hoffenheim

VfL Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

VfB Stuttgart – FC Köln

FC Augsburg – Hertha Berlin

Werder Bremen – Schalke 04

Mainz 05 – FC Ingolstadt

SV Darmstadt 98 – Hannover 96

”Värt att notera”-matcher

Nordderby 27-29 november: Werder Bremen – Hamburger SV

Ruhrderby 6-8 november: Borussia Dortmund – Schalke 04

Der Klassiker 2-4 oktober: Bayern München – Borussia Dortmund

Spelschemat i sin helhet

https://spielplan.bundesliga.de

Publicerad 2015-06-26 kl 17:17

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto