POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Säsongens 10 sämsta värvningar

Twitter: @atnilsson

Igår rankade jag säsongens bästa värvningar, idag riktar jag mig in på de nyförvärv som inte alls har imponerat under hösten. Jag har utgått ifrån prislapp, hype vid köp och liknande parametrar för att sätta ihop listan. Mycket nöje!

  1. Fabian Schär (1899 Hoffenheim)

Hoffenheim storsatsade inför säsongen och en av de största värvningarna var den av Basels mittback Fabian Schär. Den schweziske landslagsmannen hade länge ryktats till Bundesligas bästa klubbar och det var Hoffenheim som fick honom. Schär har dock inte alls imponerat under hösten och har blivit bänkad i sin nya klubb. En enorm besvikelse sett till förväntningarna.

  1. Adnan Januzaj (Borussia Dortmund)

Januzaj kom in under transferfönstrets sista dag på lån till Dortmund. Det kändes som ett perfekt förhållande mellan klubb och spelare på förhand men det har inte alls blivit den succé som man kunnat hoppas på. Januzaj har mest suttit på bänken, hamnat bakom en spelare som Jonas Hofmann i rangordningen vilket få hade trott på förhand. Jag hade trott och hoppats på mer av en spelare som ansetts vara en av Europas största talanger.

  1. Pierre-Emile Højbjerg (Schalke 04)

En annan evig talang som inte har imponerat är Pierre-Emile Højbjerg. Den danske mittfältaren var utlånad till Augsburg förra säsongen och gjorde riktigt bra ifrån sig. I år vann Schalke dragkampen om vilken klubb som skulle få låna Bayerntalangen. Højbjerg har inte alls tagit chansen i sin nya klubb och har fått sparsamt med speltid i Bundesliga. Bayern kan inte vara nöjda med danskens nuvarande situation eller prestation.

  1. Miloš Jojic (FC Köln)

Den serbiske mittfältaren imponerade aldrig i Dortmund men visade upp sina styrkor under sommarens U21-EM i Tjeckien. Det fick Köln att få upp ögonen för mittfältaren och på förhand verkade det som ett intressant partnerskap. Jojic har inte alls tagit det kliv som jag hade trott och har numera spelat sig långt ifrån startelvan i Köln. Hans tid i Tyskland har inte alls blivit som många hade förutspått.

  1. André Ramalho (Bayer 04 Leverkusen)

Ramalho var en värvning som gick lite under radarn i Leverkusen då andra större namn dök upp. Tränaren Roger Schmidt hade Ramalho i Salzburg och talade sig varm om sitt allsidige nyförvärv i somras. I sin nya klubb har brassen dock varit långt ifrån övertygande. Det har blivit två matcher från start och två kortare inhopp utan att göra något större avtryck. Jag hade förväntat mig mer speciellt eftersom Schmidt arbetat med honom tidigare.

  1. Kevin Kuranyi (1899 Hoffenheim)

Efter fem år i Ryssland bestämde sig den före detta tyska landslagsmannen Kuranyi att återvända till Bundesliga och valet föll på Hoffenheim. En utpräglad målskytt som alltid levererat. Men under hösten har Kuranyi varit långt ifrån någon målspruta. Efter tio matcher i sin nya klubb står Kuranyi ännu utan mål och 33-åringen går mot ett tungt år i sin karriär. Frågan är om han kommer att etablera sig i Bundesliga igen. Jag är tveksam.

  1. Emiliano Insúa (VfB Stuttgart)

Den argentinske vänsterbacken var Stuttgarts stora värvning i somras och den sydtyska klubben var oerhört glada över att kunna presentera Insúa. Mer erfarenhet från flera storklubbar hade Stuttgart stora förhoppningar på Insúa och även om han inte har gjort bort sig har han långt ifrån imponerat. En rätt tam höst för argentinaren än så länge men som kan bli bättre om Stuttgart börjar prestera bättre.

  1. Claudio Pizarro (Werder Bremen)

Under pompa och ståt anlände Pizarro till Bremen och möttes av ett emotionellt mottagande av supportrarna. En gammal hjälte var tillbaka och även om han haft ett skadedrabbat år i Bayern kändes det som en klassvärvning. 37-åringen har verkligen framstått som gammal, som han åldrats flera år på bara en sommar och har inte alls bidragit på det sätt som Bremen hade hoppats. Pizarro ser ut att ha gjort sitt på högsta nivå.

  1. Philipp Max (FC Augsburg)

Philipp Max värvades som ersättare till Abdul Baba Rahman och Augsburg kämpade frenetiskt för att värva loss Max från Karlsruher SC. Sonen till den gamle stormålskytten Martin Max har däremot inte uppnått förväntningarna som fanns på honom. 22-åringen ser ut att ha svårt med tempot i Bundesliga och ger inte den defensiva försäkring som Augsburg önskat sig. Klivet mellan 2. Bundesliga och Bundesliga var bevisligen större än vad parterna hade trott.

  1. Elias Kachunga (FC Ingolstadt)

Kachunga var Ingolstadt dyraste värvning inför säsongen och kom från en tung vår i Paderborn. Under hösten har han inte etablerat sig i Ingolstadt och fortsatt på den inslagna vägen som han hade under våren i Paderborn. Kachunga själv har dock sagt att han är nöjd med sina insatser, något tränaren Hassenhüttl snabbt avfärdade med kritik mot anfallarens loja inställning. Känslan är att Kachungas tid i Ingolstadt kommer att bli kort.

Publicerad 2015-11-13 kl 10:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto