POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter tragedin i Paris: Tyskland kan ställa in träningslandskamp mot Holland

Twitter: @atnilsson

Drygt 17 minuter in i första halvleken hördes den första smällen vid området kring Stade de France. Kort därefter hördes ytterligare en som skapade en vibration som kändes på arenan. På planen fortsatte träningslandskampen mellan Frankrike och Tyskland. På läktaren evakuerades Frankrikes president François Hollande. Samtidigt vändes publikens blickar bort från planen mot mobiltelefonerna. Alla visste att något oförutsägbart hade, frågan var bara vad.

Medan oklarheten fortfarande var total på läktarna fick den tyska landslagsledningen reda på vad som skedde på Paris gator under matchen, men informerade inte spelarna förrän efter matchen. Landslagschefen Oliver Bierhoff berättade om spelare som omedelbart sträckte sig efter mobiltelefonerna, vissa för att informera sig kring händelse, andra för att ringa sin närmsta anhöriga och berätta att de var oskadda.

Den andra halvleken spelades klart, Frankrike vann med 2-0, men vid det laget hade publiken blivit medvetna om vad som skett. På vägen ut uppmanades människorna till att stanna kvar på arenan på grund av osäkerheterna. En panikartad situation där tusentals människor blev kvar på arenan, ståendes på planen medan sirener och helikoptrar cirkulerade kring Stade de France. ”Var lugna, här är ni säkra”, försäkrade man på arenan via högtalarna.

Över 3000 tyska supportrar var på arenan och fick hjälp av sina franska medmänniskor. I en stund då det på flera håll i Paris hade begåtts fruktansvärda dåd mot mänskligheten visade sig medmänskligheten som allra störst på Stade de France. Supportrarna fick meddelande om att inte åka tunnelbana. Många fransmän erbjöd husrum till de förvirrade tyska supportrar som inte visste hur de skulle ta sig tillbaka till sina hotell på kvällen.

Det tyska landslaget blev kvar på Stade de France under hela natten. Presskonferensen och intervjuerna ställdes in och förbundskaptenen Jogi Löw ville inte uttala sig om fotbollen efter matchen, utan sa bara att alla var skakade och chockade. Tidigare under dagen hade tyskarnas hotell evakuerats efter bombhot och Löw berättade att det hade givit en föraning om vad smällarna under matchen kunde betyda. Oliver Bierhoff pratade om en “stor osäkerhet, stor oro och konstig stämning i omklädningsrummet.”

Under lördagsmorgonen fick laget poliseskort till Charles de Gaulle-flygplatsen för att omedelbart göra sin avresa till Frankfurt. Tanken var det tyska landslaget skulle ha en ledig dag i Paris under lördagen för att först på söndag flyga tillbaka till Tyskland för att förbereda sig inför tisdagens träningslandskamp mot Holland.

Nu har den tyska landslagsledningen beslutat att spelarna får ledigt till måndag för att vara med sina nära och köra. Det är ännu oklart om matchen mot Holland kommer att spelas på tisdag. Flera av tyska spelare har uppgett att de inte spela den matchen efter gårdagens händelser. Ett beslut väntas tas under dagen.

Publicerad 2015-11-14 kl 10:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto