Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Två att fyra är okej – inte mer

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Bayern München var redan klara. Wolfsburg följde med. Leverkusen föll på målsnöret och Mönchengladbach gick ut med flaggan i topp. Men två av fyra lag vidare från Champions League-gruppspelet är ett resultat som inte ger mer än godkänt betyg. Inte sedan säsongen 2011/2012 har den tyska fotbollen ha så få representanter vidare och det har höjt kraven avsevärt då Tyskland de två senaste säsongerna haft med fyra klubbar från gruppspelet.

Det var så klart ingen överraskning att Bayern skulle ta sig vidare. I en grupp med ett Arsenal som räddade sig själva i sista sekund, ett Olympiakos som hade en nedåtgående trendkurva och ett harmlöst Dinamo Zagreb kunde Bayern bara falla på sina egna misstag. Hade det inte varit för en förlust mot Arsenal hade Bayern gått igenom gruppen obesegrade. Münchenlaget är en given titelkandidat och kommer att gå långt i turneringen.

ANNONS

För Wolfsburg var avancemanget en glad överraskning och för stadens invånare var det välbehövligt. Klubben hade aldrig tagit sig vidare från gruppspelet av Champions League tidigare och att då besegla sitt positiva öde i den avgörande gruppspelsmatchen mot Manchester United var något alldeles speciellt. Förstaplatsen var viktig för Wolfsburg men fel lottning kan betyda uttåg. Juventus, PSG och Arsenal är alla riktigt bra och Wolfsburg har kvalitet att ta sig långt – men det kommer att krävas tur.

Bayer 04 Leverkusen slutade trea i sin grupp men gjorde allt i sin makt för att rädda sig kvar i turneringen i den sista matchen hemma mot Barcelona. Spanjorerna ställde inte upp med sin bästa elva men Leverkusen stod för en riktigt bra insats, en av deras bästa under hösten, men att man inte fick in ett 2-1-mål var talande för hösten. Det är mycket stolpe ut just nu i klubben och man får glädja sig åt Europa League där man kan gå långt.

ANNONS

Borussia Mönchengladbach hade Manchester City i gungning under 45 minuter på Etihad. Den första halvleken var briljant av Gladbach som verkligen vågade att spela sin egen fotboll och City kom ingenstans. Men i den andra halvleken visade britterna att de är ett lag att räkna med och tyskarna orkade inte att hålla emot. Och då Sevilla gick och vann mot Juventus missade Mönchengladbach tredjeplatsen och Europa League. Trist för Gladbach som jag verkligen hade velat se mer av i Europa, men de lämnade med flaggan i topp och nästa höst har de goda chanser att vara tillbaka.

Allt som allt har höstens Champions League dock inte varit någon reklampelare för de tyska lagen. Bayern gjorde sitt jobb. Wolfsburg tog sig vidare efter en trevande start. Leverkusen bjöd visserligen på det ena målkalaset efter det andra men räckte inte till och Mönchengladbachs usla start blev deras fall. Jag hade förväntat mig mer, åtminstone ytterligare ett lag vidare från gruppspelet.

ANNONS

Två lag av fyra vidare är okej, ett lag till Europa League ökar chanserna där. Men det går inte komma ifrån att det finns någon form av besvikelse en dag som denna, för vi har vant oss vid fler tyska lag längre in i Champions League. Istället får man vända blickarna mot Europa League där Dortmund, Leverkusen och Schalke (möjligen Augsburg) kommer att kunna nå långt – vilket alltid är något men det är en bitter tröst idag.

Publicerad 2015-12-10 kl 12:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto