Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En bra EM-lottning för Tyskland

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Inför lottningen pratade förbundskaptenen Joachim Löw om att det inte spelade någon roll vilka Tyskland lottades mot till kommande EM. Efter lottningen genomförts stod Löw oberörd min, men inombords med en känsla av glädje. Tyskland hamnade i Grupp C tillsammans med Polen, Ukraina och Nordirland vilket är en bra grupplottning. En lottning som gör att det finns en övervägande chans att Tyskland först i en kvartsfinal ställs mot en toppnation.

”Vi är favoriter i denna grupp och vill självklart vinna den också”, sa Löw efter lottningen. Förbundskaptenen är medveten om att hans lag kommer att ställas mot tre lag, som likt de flesta av Tysklands motståndare numera, kommer att ställa sig långt ned i planen och rikta in sig på kontringar. Polen lyckades framgångsrikt med det i hemmamatchen i kvalet men ingen av de tre gruppmotståndarna har den kvalitativa topp eller bredd som tyskarna har.

ANNONS

Även om ingen i den tyska delegationen först vill medge det, så var det också en lättnadskänsla över att Tyskland inte fått Italien i sin grupp. Det var Oliver Bierhoff som till slut tog bladet från munnen, sa att Tyskland ”säkerligen haft tur” och att man ”utan tvivel ville undvika Italien”. Tyskarna slapp Italien i gruppspelet och kan eventuellt ställas mot dem i en kvartsfinal förutsatt att de vinner sin grupp och åttondelsfinal.

För Tyskland vars EM-kval långt ifrån vittnade om ett landslag som är i fas handlar de kommande månaderna om att hitta tillbaka till den balans som laget uppvisade i VM förra året. I kvalet hamnade Tyskland gång på gång i trångmål, speciellt då matchbilderna ofta följde en tydlig linje där motståndarna agerade handbollsförsvar och täppte till alla luckor på egen planhalva för att gå på snabba omställningar och genomskjuta Tysklands högt stående försvar.

ANNONS

Utöver att hitta den taktiska balansen behöver Löw fortfarande hitta svar på vilka spelare som ska stå i startelvan i premiären mot Ukraina i Lille den tolfte juni. Vem ska spela högerback? Vem ska spela vänsterback? Khedira, Gündogan, Kroos eller Schweinsteiger på det centrala mittfältet? Renodlad anfallare eller falsk nia? Frågorna är många och Löw behöver att adressera dessa kvickt för att anpassa sin förberedelser därefter.

En fördel för Tyskland med lottningen är att man inte omedelbart kommer att ställas på högsta prov i gruppspelet. Istället blir det tre inledande matcher där Tyskland kommer att kunna leta efter formen finputsa på sina prestationer och trots det kunna ta sig vidare som gruppetta. Dessutom finns det mycket som talar för att Tyskland kommer att bli bättre ju längre turneringen lider då man i slutspelet kommer att möta andra landslag som spelar en offensivare fotboll än vad Tysklands gruppmotståndare kommer att göra.

ANNONS

Många spelbolag rankar Tyskland som största favorit till EM-guldet trots det svaga EM-kvalet. Som regerande världsmästare och Tysklands inneboende styrka att lyfta sig i stora mästerskap är det dock inte förvånande att det ser ut på det sättet. Senast Tyskland vann EM var 1996, även då lottades man in i grupp C. Ett gott omen? Det hoppas åtminstone tyskarna på.

Publicerad 2015-12-13 kl 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto