Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bayern mot Juve och Klopp till Tyskland – vad mer kan man begära?

Twitter: @atnilsson

Det får sägas vara en något nostalgisk stund när man bänkar sig framför lottningen till vårens Europaspel. Man sitter där klistrad vid skärmen. Försöker att lista ut vilka lag som ställs mot varandra. Dra ett djupt andetag när två topplag ställs mot varandra. Kolla åt ett annat håll när det sämsta laget ur pott ett givet får det sämsta laget ur pott två. Det är tradition och det är skönt att vanan håller sig trogen.

För de tyska lagens del kan man säga att lottningarna i Champions League och Europa League generellt blev tuffa. Utöver Wolfsburg fick de övriga tyska lagen i Bayern, Dortmund, Schalke, Leverkusen och Augsburg förhållandevis svåra lottningar och det blir intressant att se vilka som faktiskt tar sig vidare. Mina tankar kring det är som följer:

ANNONS

Bayerns lottning, CL: Juventus

Den kanske svåraste lottningen av de alla fick Bayern som ställs mot fjolårsfinalisten från Italien när Juventus kommer på besök till Allianz Arena. Inför lottningen hade representanter från den tyska klubben uttalat sig positivt inför en rejäl utmaning (försvarsmekanism, någon?) och det fick man verkligen. Det blir två jämna möten där Bayern kommer att gå in som favorit. Men det blir ingen enkel resa för de tyska mästarna.

Wolfsburg lottning, CL: Gent

I den andra änden av spektrumet fick Wolfsburg vad jag anser var den enklaste lottningen av alla i pott nummer två. Belgiska Gent stod för ett par härliga matcher i gruppspelet och tog överraskande andraplatsen i gruppen. Belgarna har bevisat att man kan göra bra ifrån sig på den här nivån men över två möten ska Wolfsburg vara det bättre laget. Tyskarna har större individuell kvalitet och borde ta sig vidare förhållandevis simpelt.

ANNONS

Dortmunds lottning, EL: Porto

För Dortmund blir det en resa till Portugal och Porto i sextondelsfinalen av Europa League. Portugiserna var långt ifrån en enkel lottning för Dortmund som verkligen kommer att ställas på prov i detta dubbelmöte. Porto har massvis med erfarenhet från spel ute i Europa och känslan är (ingen som helst statisk bakgrund) att portugisiska lag har en tendens att kunna ta sig rätt långt i Europa League. Jämnt skägg mellan dessa två lag skulle jag säga.

Augsburg lottning, EL: Liverpool

Jag trodde att Klopp skulle få återvända till Dortmund omedelbart. Det blev Tyskland men istället Augsburg för Liverpool. Augsburg som med nöd och näppe tog sig igenom gruppspelet efter en heroisk insats mot Partizan Belgrad i den sista gruppspelsmatchen får se sextondelsfinalen som en bonus. Liverpool har inte imponerat fullständigt ute i Europa men är ett stabilare lag. Augsburg är underdogs, men är ett lag som alltid kan bjuda upp till dans och lär förstärkas med ett eller två namn under vintern.

ANNONS

Schalkes lottning, EL: Shakhtar Donetsk

Känslan är att Schalke, om de fått välja, valt väldigt många andra lag för Shakhtar Donetsk. Ja, Malmös gruppkollega visade visserligen upp två skilda ansikten i gruppspelet och saknar den balans som de hade för några år sedan. Ukrainarna är dock fortfarande en oerhört tuff motståndare och Schalke hade nog önskat sig en lättare resa igenom den första slutspelsomgången. Precis som i Dortmundsläge tror jag att det är rätt jämnt skägg för Schalke i det här dubbelmötet med Shakhtar.

Leverkusens lottning, EL: Sporting CP

Ytterligare ett tysk-portugisiskt möte får vi det mellan Sporting och Leverkusen. Leverkusen som misslyckades med att ta sig vidare från sin CL-grupp med Barcelona, Roma och BATE riktar nu in sig på Europa League och intrycket man får från den tyska klubben är att de kommer att lägga stor energi på turneringen. Sporting har likt sina landskollegor i Porto erfarenhet från Europaspel men är inte alls den kraft de var för några år sedan. Leverkusen är knappa favoriter i mina ögon.

ANNONS
Publicerad 2015-12-14 kl 20:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto