Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilka kan tänkas ersätta Guardiola (om han nu lämnar)?

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Det har gått två dagar sedan Marca gick ut med uppgifterna om att Pep Guardiola bestämt sig för att lämna Bayern München. Uppgifterna är ännu obekräftade men med tanke på vilken vidd de fått i internationell media är det enkelt att få intrycket av att det är sant. En bekräftelse kommer nästa vecka har Guardiola själv meddelat och mycket tyder som sagt på att Guardiola lämnar Bayern efter säsongen då hans kontrakt går ut.

Och spekulationerna om vem som kan tänkas ta över efter Guardiola i Bayern München är redan i full gång. Många olika typer av lösningar nämns och jag tänkte i dagens blogginlägg ranka trovärdigheten på de olika namnen som diskuteras.

Carlo Ancelotti – det hetaste alternativet

Den främste mannen som har pekats ut att ersätta Guardiola är Carlo Ancelotti som gått utan jobb sedan han lämnade Real Madrid i somras. Italienaren har statusen för att ta över efter Guardiola och en diger meritlista som imponerar. Ancelotti-ryktet har varit uppe på tapeten tidigare under hösten och det skulle förvåna mig om Bayern inte har hört sig för om tränarens intresse för att vara i Tyskland. Det mest sannolika namnet sett till tidigare uppgifter, meritlista och status i mina ögon.

ANNONS

Jogi Löw – ett mindre troligt alternativ

Ett annat namn som dykt upp i diskussionen är den tyske förbundskaptenen Joachim Löw som har ryktats till flera toppklubbar de senaste åren. Löw har varit på listan över intressanta namn att ta över Bayern förut och är därefter ingen nykomling i sammanhanget. Förbundskaptenen sitter på ett kontrakt över VM 2018 och förutsatt att Tyskland inte misslyckas fatalt lär han bli kvar på posten. Dessutom är det tveksamt om Bayern kan vänta på Löw till efter EM, troligen vill man ha en tränare som är tillgänglig för konkret planering vid ett tidigare skede.

Lucien Favre – ett tänkbart alternativ

Han lämnade Mönchengladbach efter fem raka förluster i höstas men Lucien Favres aktier är fortsatt förhållandevis starka i Tyskland. Favre känner dessutom Bayernbossen Karl-Heinz Rummenigge sedan tidigare och schweizaren har med sina insatser i Mönchengladbach imponerat på flera klubbchefer runt om i Europa. Favres uttåg var allt utom snyggt och ryktena om att han behövts övertalas vid flertalet tillfällen för att fortsätta i Mönchengladbach sätter ett frågetecken över hans mentalitet. Favre kan vara ett alternativ, men långt ifrån det som står överst på listan.

ANNONS

Mark van Bommel – ett alternativ som saknar erfarenhet

Ett namn som oväntat dök upp i tyska tabloider var Mark van Bommels. Den tidigare lagkaptenen har inlett sin tränarutbildning och holländaren har fortfarande goda kontakter till Bayern. Hade van Bommel haft mer erfarenhet som tränare hade han varit ett högst intressant alternativ för klubben, speciellt eftersom att han har en bakgrund i Bayern. Men bristen på erfarenhet gör att det inte är särskilt troligt att van Bommel dyker upp som tränare – åtminstone inte denna gång.

Matthias Sammer – outsideralternativet

Sportchefen har varit Guardiolas högra hand under spanjorens tid i klubben och Sammer har sedan han kom till Bayern för ett par år sedan varit ansvarig för det långsiktiga arbetet rent sportsligt. Hans meritlista tränare är kort men imponerade med framgångar i både Dortmund och Stuttgart. Sammer har själv sagt att han inte är intresserad av att återvända till tränaryrket men frågan är om han inte kan bli ett alternativ om klubben inte hittar ett tillförlitligt namn. Sammer känner spelarna, kan fotboll och skulle enkelt kunna sätta sig in i rollen med minimalt tidsomfång. Ett intressant alternativ, men just inte särskilt troligt.

ANNONS

Jürgen Klopp och Thomas Tuchel – givna men avskrivna alternativ

Två namn som Bayern garanterat hade varit intresserade av om de varit tillgängliga är Jürgen Klopp och Thomas Tuchel. Innan Klopp skrev på för Liverpool började det sippra ut uppgifter om att Bayern hört sig för kring Klopps omgivning om hans intresse och även om han varit i rivalen Dortmund var han ett högst intressant alternativ för Bayern. Thomas Tuchel besökte klubben under sitt sabbatsår från fotbollen och har jämförts med Guardiola i många fall. Däremot finns det inget som talar för att han ens skulle tänka tanken på att lämna Dortmund. Bayern hade gärna haft en tysk tränare om bra alternativ funnits tillgängliga, just nu är så inte fallet.

Publicerad 2015-12-18 kl 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto