Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Intervju 2 inför BVB-LFC: "Klopp kommer bara bry sig om Liverpool"

Twitter: @atnilsson

I den andra intervjun inför Dortmund-Liverpool har jag pratat med Ruhr Nachrichtens Dortmundreporter Jürgen Koers (@Joergenkoers). Jürgen har jobbat på tidningen i sammanlagt tio år och följer Dortmund dagligen med sina rapporter till på tidningen.

Hur reagerade du på lottningen när du såg den?

– Redan innan lottningen fanns det en känsla av att Dortmund skulle få möta Klopps Liverpool. Men min första reaktion var att det var en dålig lottning, att det borde ske vid ett senare tillfälle i turneringen. Ser man på lagen som är kvar hade jag hellre sett den här matchen i en semifinal, eller en final.

ANNONS

Dortmunds sportchef Michael Zorc pratade om att man förväntat sig att få Liverpool förr eller senare i turneringen. Hade du samma känsla?

– Det var liksom tvunget att hända förr eller senare. Sett till vilka lag det funnits i turneringen så var Liverpool och Dortmund två lag jag förväntade mig skulle gå långt, därmed också ha ökade chanser att få möta varandra.

Hur reagerade Dortmund på lottningen?

– De är klart att de hade önskat andra lag före Liverpool. Ser man det fotbollsmässiga är det en tuff utmaning för Dortmund. Det fanns andra lag som på pappret såg lättare ut.

Hur hanterar spelarna i Dortmund att de ställs mot sin tidigare tränare?

– Haha, de påminns varje dag av journalister som ställer dem frågor kring det. Men de ser fram emot matchen. Det är Europa League, en kvartsfinal – det är en stor match som har det lilla extra av att det är mot Jürgen Klopp och just Liverpool. Spelet Borussia spelar under Thomas Tuchel är annorlunda än det mot Klopp, så spelarna vill visa vad de har lärt sig och hur de har utvecklats.

ANNONS

Hur har Thomas Tuchel hanterat situationen med att ställas mot en gammal ikon som Klopp?

– Tuchel hade stora skor att fylla, inga tvivel om det. Redan från början sa Tuchel att han ville bygga något nytt, med de inledande resultaten fick han spelarna på sin sida och sedan även alla människor runt omkring klubben. De började att tro på honom och på vad han gjorde. Mycket snabbare än vad många trodde anpassade sig klubben till Tuchel och lyssnade på hans åsikter i interna frågor som rörde utvecklingen av klubben. Och med alla jämförelser som gjordes med Klopp, arbetade Tuchel hårt på att skapa sin egen persona som tränare i Dortmund. Jag skulle inte säga att han är lika älskad som Klopp, men Tuchel är väldigt uppskattad och man respekterar vad han gör.

Vad tror du Klopp har för känslor inför den här matchen?

ANNONS

– Precis som alla andra tränare hatar Klopp att förlora och han hade sina anledningar till att han höll Dortmund som favorit bland motståndarna kvar i turneringen. Han skulle älska att få bevisa att han kan slå Dortmund med sitt Liverpool, men det är klart att han tvivlar för ser man till hur lagen har presterat i sina respektive ligor så borde Dortmund vinna den här matchen.

Tror du att vi kommer att få se Klopp fira om Liverpool gör mål?

– Ja! Alltså, han kan skaka allas händer och hälsa på de han känner från tiden i Dortmund, men när domaren blåser igång matchen handlar det för honom bara om hans klubb och han kommer inte att bry sig om något annat. Han kommer att jubla och kanske även springa in på planen om Liverpool gör mål. Jag menar, varför skulle han inte? Han är ansvarig för Liverpool och behöver inte bry sig om känslorna i Dortmund längre.

ANNONS

Hur kommer fansen och klubben ta emot Klopp? Förbereds det något speciellt?

– Innan eller efter kanske det kan vara något, men under matchen kommer det inte att finnas några sådana känslor. De skulle kanske förbereda något större om det inte var en turnering som de behöver ta på allvar. Dortmund vill vinna en titel den här säsongen och i ligan är de fem poäng bakom Bayern – som blir svåra att stoppa – så de har störst chanser i DFB-Pokal och Europa League. Så de kommer att lägga mer energi på att ta sig vidare i Europa League än att ta emot Jürgen Klopp, åtminstone under matchen.

Vad tror du om matchen?

– Det är lite komiskt för Klopp känner självklart till Dortmund bättre än vad Dortmund känner till Liverpool. Klopp känner till spelarna i Dortmund och vet hur man ska handskas med dem, så hans spelare kommer att vara förberedda på hur de ska agera. Samtidigt tror jag att Dortmund med deras bollinnehavsbaserade fotboll med mycket passningsspel – till skillnad från kontringsfotbollen under Klopp – är så annorlunda att det kanske inte spelar så stor roll att Klopp kan Dortmundspelarna bra. För mig är den fotboll Dortmund spelar bättre än den jag sett Liverpool spelat det senaste halvåret. Därför skulle jag sätta mina pengar på Dortmund på torsdag och i dubbelmötet som helhet.

ANNONS
Publicerad 2016-04-06 kl 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto