Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mönchengladbachs kavaj för liten för Nilsson-Lindelöf

Twitter: @atnilsson

I en kort notis i den lokala tidningen Westdeutsche Zeitung nämndes Victor Lindelöf-Nilssons namn som ett tänkbart alternativ för svenskklubben Borussia Mönchengladbach. Den tyska ligafemman ska ha fått upp ögonen för försvararen under Champions League-spelet där de imponerats av svenskens insatser. Men chansen att han hamnar i Gladbach är minimal.

På 70-talet var Mönchengladbach de stora utmanarna till Bayern München. Tre raka ligatitlar och stjärnor i laget som Berti Vogts, Jupp Heynckes och Günter Netzer gjorde att klubben på allvar kunde utmana om de största titlarna. Men precis som många andra tyska klubbar höll det inte under en längre period utan Mönchengladbach fick se sig omsprungna och ifrånsprungna av andra lag i Bundesliga

ANNONS

Vägen tillbaka till toppen har varit brokig. Under tiden har svenska spelare som Martin Dahlin, Jörgen Pettersson och Patrik Andersson burit den svartvita matchtröjan i Mönchengladbach och svenskarna har varit omtyckta i den klassiska klubben. Idag återfinns Oscar Wendt och Branimir Hrgota i klubben som med största sannolikhet kommer att kvalificera sig för Europaspel för fjärde gången på de senaste fem åren. Därför är det inte förvånande att klubben nu har sina ögon inställda på Victor Lindelöf-Nilsson.

Mönchengladbach kommer inte att använda sig av köpoptionen som finns med i lånet av österrikaren Martin Hinteregger. Istället har klubben sett sig om på marknaden efter minst en ny mittback. Med tanke på hur imponerande klubben har varit av den unge danske försvararen Andreas Christensen (på lån från Chelsea) har blicken vänts mot Skandinavien och där har Nilsson-Lindelöf varit en av de klart mest lysande stjärnorna.

ANNONS

Den svenske mittbacken passar perfekt profilen som Mönchengladbach söker. Han är ung, användbar på flera positioner och är bra med fötterna för att kunna spela tyskarnas possessionfotboll. I Gladbach är man sällan ute efter färdiga spelare utan är mer intresserade av att forma, förädla och sedan – när de har växt ur rocken i klubben – sälja vidare till en vinst. Det är klubbens nuvarande affärsidé och sportchefen Max Eberl har fått det att fungera oförskämt bra.

Här kommer dock det första problemet för Mönchengladbach: prislappen. Portugisiska klubbar är inte kända för att släppa sina spelare billigt och att Benfica skulle släppa Nilsson-Lindelöf för en mindre summa är inte tänkbart. Den portugisiska klubben rapporteras av The Guardian få €60 miljoner för Renato Sanches av Manchester United. Jag har svårt att föreställa mig att Benfica skulle släppa Nilsson-Lindelöf för mycket mindre än hälften av den summan. Pengarna kommer visserligen att finnas i Mönchengladbachs kassa, men jag tror inte de är villiga att spendera en sådan stor bit av kakan för en spelare – hur bra denne än må vara.

ANNONS

Det andra – och mer relevanta ur svenska ögon – är att det vore ett antal storleksminskningar i kavajen att lämna Benfica för Borussia Mönchengladbach. Den tyska ligafemman är en bra klubb men just nu är den inte i närheten av samma klass som Benfica, något portugiserna har bevisat i Champions League. Även om Nilsson-Lindelöf skulle passa bra i Mönchengladbach, få en fin utbildning så är jag övertygad om att hans chanser är bättre i Benfica. Och med tanke på hur den svenske mittbacken har etablerat sig i deras startelva är det bara en tidsfråga innan större och bättre klubbar kommer att höra sig för.

Ett spännande rykte är det ändock och det visar att svenskar fortfarande åtnjuter stor respekt i Tyskland och i synnerhet i Borussia Mönchengladbach. Jag för min del skulle gärna se Nilsson-Lindelöf i Bundesliga. Däremot kan jag inte tänka mig att det kommer att ske. Åtminstone inte i Mönchengladbachtröjan.

ANNONS
Publicerad 2016-04-26 kl 08:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto