POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Saknar två namn i Löws trupp

Twitter: @atnilsson

Några överraskningar men i stort sett en väntad preliminär trupp bjöd Joachim Löw på när han idag offentliggjorde de 27 spelare som kommer att slåss om de 23 platserna som finns tillgängliga till Frankrike. Men det finns några namn som jag saknar på listan över tänkbara kandidater till sommarens EM.

Det tog lite drygt 45 minuter innan förbundskaptenen själv klev upp på scenen. Innan dess hade tyskarna tagit vara på varenda liten sekund för att prata med förbundsordförande, målvaktstränare, team manager och alla andra möjliga tänkbara människor. Till slut väntade jag bara på landslagskocken och materialförvaltaren skulle få chansen att prata om det stundande mästerskapet.

Men självklart var Löw huvudhöjdpunkten. Han tog några minuter på sig att berätta om hur han under de senaste dagarna intensivt tänkt över sina möjliga alternativ, hur han resonerat för att ta sina beslut och sedan till slut valt ut de 27 tänkbara namnen som kan tänkas hamna i Frankrike

Och det var en hel del väntade namn. Det är klart att spelare som Manuel Neuer, Mats Hummels, Jerome Boateng, Sami Khedira och Thomas Müller bara ska vara med i sådan här trupp. De är givna i startelvan, de har varit med tidigare och är de spelare som Löw lutar sig åt när det gäller. Ingen höjde på ögonbrynen där och det fanns flera andra sådana namn som var väntade

Sedan kom namnen som gjorde att man överraskades. De tre ungtupparna Julian Brandt, Julian Weigl och Joshua Kimmich är med i Löws trupp och har alla chansen att knipa en plats till sommarens EM. Det var namn som det ryktats om, mycket för att de har starka säsonger bakom sig, men som ingen riktigt förväntat sig skulle dyka upp. Nu får de chansen och visst vore det spännande om någon av dem skulle få chansen i slutändan.

Jag tror att Brandt och Kimmich ligger bäst till för att få plats. De är mångsidiga och kan spela på positioner där konkurrensen inte är öronbedövande. Kimmich borde kunna vara ett alternativ som högerback dessutom. För Weigl ser det tyngre ut. Det centrala mittfältet är en lyxposition för Löw, trots skadorna som gör att Gündogan saknas och möjligen även Schweinsteiger.

I stort var det en väntad trupp. Men jag saknar två namn.

Jag hade gärna sett Dortmunds Gonzalo Castro i truppen. Castro har gjort det riktigt bra under säsongen, kan spela på flertalet positioner och hade verkligen kunnat vara en joker för Löw. Både som innermittfältare och yttermittback hade han varit ett gångbart alternativ i landslagstruppen, dessutom har Castro erfarenhet från spel ute i Europa.

Ett annat namn som jag hade hoppats på var André Hahn. Mönchengladbachs ytter har varit stekhet i Bundesliga sedan han kommit tillbaka från sin allvarliga skada och har den där exceptionella förmågan att verkligen kunna leverera när det gäller. Löpstark och målfarlig med explosivitet, hade verkligen kunnat vara något på bänken att sätta in med kvarten kvar.

Men som sagt. En väntad trupp från Löws sida som är svår att kritisera. Fyra namn kommer att försvinna och jag anar att det blir Bastian Schweinsteiger (på grund av skada), Sebastian Rudy, Leroy Sané och Julian Weigl som inte får följa med till sommarens EM i Frankrike.

CiqA0BRWYAAQlfM

Publicerad 2016-05-17 kl 15:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto