Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Reus bortfall ett stort avbräck

Twitter: @atnilsson

Det var en samlad Joachim Löw som inför pressuppbådet i Ascona berättade vilka fyra namn i den 27 man stora bruttotruppen som inte skulle få följa med till EM. I vanlig ordning bjöd förbundskaptenen inte på mycket känslor när han pratade. Kort och koncist, nästan kallt berättade förbundskaptenen att Karim Bellarabi, Julian Brandt, Sebastian Rudy och Marco Reus inte kommer att åka med till Frankrike, där den sistnämnde var det namn som höjde flest ögonbryn.

Marco Reus missar med andra ord sitt andra stora mästerskap i rad till följd av skada. Med tanke på hur väl landslagsledningen har dolt detta går det inte att missta det för ett försök till att kunna få med honom till EM. Löw hoppades säkerligen in i det sista att yttermittfältaren skulle kunna följa med, istället blev det klart på Reus 27-årsdag att han kommer att få se mästerskap från fåtöljen i sitt eget hem.

ANNONS

”När det kom till Marco Reus kunde läkarna inte ge någon klar prognos. Marco har stora bekymmer, i dagsläget kan han bara springa rakt framåt. Läkarna ser skeptiskt på att han under de kommande veckorna skulle kunna belastas fullt ut. Utifrån det var det ett tungt beslut för honom och för oss och en stor besvikelse. Marco Reus i bra form och frisk hade varit en stor tillgång”, förklarade Jogi Löw.

För landslaget och Löw är det naturligtvis ett stort avbräck att Reus faller bort. 27-åringen har en bra säsong bakom sig i Borussia Dortmund och har varit bidragande till att landslaget tagit sig till EM. Han var given att spela ute till vänster, han har unika spetsegenskaper som ingen annan spelare (som kan spela på den positionen) har i landslaget. Reus samspel med Özil och Müller som en trio bakom en anfallare har imponerat. Nu behöver Löw återigen bygga upp det med en ny spelare.

ANNONS

Frågan är vem som tar platsen nu när Reus inte är med. Podolski, Götze, Draxler och Sané är de fyra spelare som alla kan spela ute på vänsterkanten och har gjort det tidigare. Det troliga är att någon av Podolski eller Götze får chansen. De har används flitigt av Löw i tidigare mästerskap och är det något som förbundskaptenen värdesätter är det erfarenheten. Draxler har varit med tidigare man aldrig tagit en plats i landslagets startelva. Sané är främst tänkt som en inhoppare.

I mina ögon är Götze den som ligger bäst till. Visserligen har han inte fått mycket speltid i Bayern München under säsongen, men Götze är en favorit hos Löw och framför allt har han alltid gjort bra ifrån sig i landslaget. Dessutom är han van vid det system som Löw spelar och har egenskapen att kunna växla position, något som kommer naturligt när man spelar tillsammans med Özil och Müller.

ANNONS

Att Sebastian Rudy inte fick följa med flaggade jag för redan när truppen släpptes. Julian Brandts chanser borde ha ökat med tanke på Reus frånvaro, men han imponerade tydligen inte tillräckligt på Löw för att nå hela vägen till EM-slutspelet. Bellarabi avslutade säsongen starkt men var innan dess utanför landslaget. Troligen ses Bellarabi av Löw inte som en spelare att komma in från bänken och göra skillnaden, därför hamnade han utanför truppen.

Intressant dock att de båda nykomlingarna Joshua Kimmich och Julian Weigl får chansen och följa med till EM. Kimmichs mångsidighet talade till hans fördel och jag tror att han är tänkt som högerback för Löw. Uttagningen av Weigl tolkar jag som att Schweinsteigers hälsotillstånd fortfarande är tveksamt och att man behöver ytterligare en innermittfältare för att inte hamna i en situation där man endast står med Kroos och Khedira.

ANNONS

Så tror jag Tyskland ställer upp i premiären mot Ukraina:

Neuer

Kimmich-Boateng-Hummels-Hector

Khedira-Kroos

Müller-Özil-Götze

Gomez

Publicerad 2016-05-31 kl 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto