Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En ensiffrig plats är inom räckhåll för Hoffenheim

Twitter: @atnilsson

ANNONS

Den här texten är den fjärde i min ”inför Bundesliga 16/17”-resa där jag siktar på att publicera en text om varje lag inför säsongen drar igång med mina tankar och funderingar kring lagets kommande säsong. Idag: 1899 Hoffenheim.

Det var en lång säsong för Hoffenheim förra året som inleddes i moll men slutade i dur. Efter en lång och plågsam period nere i botten kom den historiskt unge tränaren Julian Nagelsmann in och med det var många problem som bortblåsta. Hoffenheim sköt upp i tabellen och klarade sig undan både nedflyttning och kval. Inför hösten är siktet inställt betydligt högre.

Under sommaren har Julian Nagelsmann hunnit fylla 29 år. Den unge tränaren anses vara en av de mest lovande i Tyskland och svårt är väl det att ifrågasätta. Han kom in i ett kritiskt läge och förde ett av många redan utdömt Hoffenheim från botten till säker mark, det utan några egentligt stora förändringar i personal.

ANNONS

Nagelsmann visade att man med små taktiska finesser och rätt inställning kan lyckas med det mesta. När hans föregångare Huub Stevens satsat på att försöka säkra upp det defensiva valde Nagelsmann snarare att kolla på det offensiva och hur Hoffenheim skulle hitta målmaskorna. Något han gjorde framgångsrikt och faktum är att Nagelsmann är den tränare efter Ralf Rangnick i Hoffenheims historia med bäst poängsnitt, 1.66 poäng per match.

Nu får den unge tränaren vara med och inleda säsongen. Det dock utan den viktige Kevin Volland som lämnat för spel i Bayer Leverkusen. Ett stort tapp men för de €20 miljonerna som Volland inbringade har klubben och inte minst Nagelsmann fått möjligheten att värva spelare anpassade till sina egna tankar och idéer.

Och det är en diger lista av nyförvärv som Hoffenheim har gjort under sommaren. Lånet från Leicester, Andrej Kramaric, har klubben köpt loss för €10 miljoner. Från nedflyttade Stuttgart hämtade klubben in mittfältaren Lukas Rupp. I Köln hittade klubben Kevin Vogt. I Hamburg ytterligare en mittfältare i Kerem Demirbay. Alla dessa värvningar intressanta med stor potential att kunna få utväxling i sina karriär i sin nya miljö.

ANNONS

De två mest intressanta värvningar i mitt tycke är dock de av Sandro Wagner (från Darmstadt) och Benjamin Hübner (från Ingolstadt). Både Wagner och Hübner stod för riktigt bra säsonger i fjolårets två nykomlingar. Wagner som en utomordentlig målskytt som med sina 14 fullträffar slutade på delad sjätteplats i skytteligan. Hübner som av tidningen Kicker hade åttonde bäst snittbetyg av alla försvarare i ligan. Båda spelarna kommer att lyfta Hoffenheim ytterligare en nivå.

Med nyförvärven har Hoffenheim både spetsat och breddat en redan fullgod trupp. Vad Nagelsmann lyckades med under våren var att få ut potentialen i spelare som Niklas Süle, Fabian Schär, Sebastian Rudy, Mark Uth med flera. Nu handlar det om att fortsätta på det inslagna spåret och tillföra ytterligare kvalitet, något jag tror Nagelsmann är kapabel att göra och med den truppen han har till sitt förfogande borde han lyckas.

ANNONS

Och det är bland dessa spelare som jag också tror vi kan hitta två som jag tycker man ska hålla ett extra ögon på den här säsongen. Dels mittbacken Süle som flera toppklubbar ryktats vilja värva, men som valde att stanna och som kommer att vara en viktig kugge i laget. Dessutom klev Uth fram mot slutet av våren och stod för mycket i det offensiva spelet. I Nagelsmanns ögon var Uth så pass bra att han borde vara intressant för Jogi Löw i landslaget.

Och just, Nadiem Amiri och Philipp Ochs är två unga talanger som Nagelsmann har bra koll på som kan komma att få sina stora genombrott den här säsongen (även om Amiri redan under våren visade på sin begåvning).

Hoffenheim var med i bottenstriden förra säsongen till följd av en del otur, men framför allt för att man misslyckades kapitalt med att få ut den kvalitet som spelarna i laget besatt. Först när Nagelsmann kom in började det att synas vilken kvalitet laget hade. I år kommer startsträckan inte vara lika lång och jag förväntar mig att Hoffenheim kommer att ha en betydligt mer framskjuten position i tabellen.

ANNONS

Kan man tänka sig en plats ute i Europa? Det är inte omöjligt. En ensiffrig plats finns absolut inom räckhåll för Hoffenheim  Men det är mycket begärt och i Hoffenheim är man nöjda med om man klarar sig undan en kamp i botten av tabellen. Sett till truppen och tränaren Nagelsmanns förmåga så tror jag att Hoffenheim inte behöver vara oroliga för det. En plats i mittenskiktet känns given.

Publicerad 2016-08-15 kl 19:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto