Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Schürrle brädade de andra nyförvärven

Twitter: @atnilsson

ANNONS

På förhand hade samtalsämnena om nyförvärven i Dortmund handlat mycket om Mario Götze, Ousmane Dembélé och Marc Bartra. Men det var en helt annan spelare som tog hand om rubrikerna i Dortmunds premiär: André Schürrle.

Sommaren har varit en tid av förändring för Dortmund. Efter att trion bestående av Ilkay Gündogan, Henrikh Mkhitaryan och Mats Hummels har klubben spenderat drygt en miljard kronor på att hitta ersättare.

Det började med spännande talanger så som Emre Mor och Ousmane Dembélé. Det fortsatte med två spelare inte riktigt fått chansen i sina respektive toppklubbar i Marc Bartra och Sebastian Rode. Och det avslutades med två tyska landslagsmän som haft tunga säsonger bakom sig i Mario Götze och André Schürrle.

För tränaren Thomas Tuchel, vars premiärsäsong var en storskalig succé, har sommaren handlat om att montera ner en gammal möbel och snickra ihop en ny. Fast utan vetskap om vilka verktyg som ska användas och utan manualen som ett hjälpmedel. Tuchel har fått bygga allt från scratch utifrån sin egen fantasi.

ANNONS

Av alla nyförvärv är André Schürrle den som fallit under radarn mest. Bredvid Götze med sin historia har Schürrles ankomst inte varit lika brisant. Hans potential har inte varit att jämföra med de unga spelarna och kring hans oupptäckta förmåga har det inte diskuterats lika mycket som i fallen Rode och Bartra.

På Schürrle har fansen kollat med tveksamma ögon. En spelare som inte nått upp till sin fulla potential sedan han lämnade Leverkusen. En spelare som inte alls borde ha kostat €30 miljoner. En bortglömd landslagsman som försvunnit i mängden. Men tränaren Tuchel, som hade Schürrle i Mainz, stod på sig och fick igenom sin vilja.

Men trots tvivlen var det Schürrle som tog plats på Westfalenstadion igår.

Som ett av fyra nyförvärv från start var Schürrle den som verkligen överträffade förväntningar. Han var på spelhumör och visade det. Från sin vänsterkant drog han sig både ut mot kanten och in mot planen för att utmana. Bollen var som limmad på Schürrles skor när han gled igenom Mainz försvar likt en slalomåkare i sitt livs flow.

ANNONS

Efter säsonger av brist på energi och spelglädje var det som om Schürrle var tillbaka på fritidsgården och njöt av att få spela fotbollen igen. De 81 360 åskådarna (fantastisk siffra) samlade på Westfalenstadion hade kunnat vara hans värsta motståndare, istället gav de honom extra energi på kanten.

Tuchel hade tryckt på Schürrles osjälviska förmåga när han värvades och det var något som spelaren själv inte var sen att visa upp. Schürrle spelade fram Aubameyang till 1-0, och hade innan dess givit sin anfallskollega ett bra läge att ge Dortmund ledningen vid ett tidigare läge. Det var också Schürrle som blev nedriven i straffområdet för att få den straff som Aubameyang utökade Dortmunds ledning på till 2-0.

Det är tidigt in i men samarbetet mellan Aubameyang och Schürrle kan bli ett av de mest spännande att följa i Bundesliga i år.

ANNONS

Matchen slutade 2-1 efter en sen reducering av Mainz men om spelarna hade konverterat Schürrles framspelningar mer framgångsrikt hade siffrorna varit betydligt större. För Schürrle låg bakom otroligt mycket i Dortmunds anfallsspel, så pass mycket att det måste såtts en gnutta oro hos den skadade Marco Reus som såg på från läktaren .

I intervjun efter matchen pratade en hyperaktiv Schürrle (som verkade redo för ytterligare 90 minuter) om att han fått gåshud av att springa in som hemmaspelare på Westfalenstadion och han såg fram emot möjligheten att få göra det igen. Helst imorgon av döma av hans ordval.

Aubameyang må ha stått för målen. Dembélé må ha charmerat publiken med sin ungdomliga entusiasm. Men det var inga tvivel om att det var Schürrle som var matchens lirare den här lördagen. Han brädade de andra nyförvärven den här lördagen. Schürrle kan vara på väg att ta vid där han en gång lämnade Tyskland och då kommer han vara värd varenda euro som klubben spenderat.

ANNONS
Publicerad 2016-08-28 kl 09:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto