Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

De 10 bästa värvningarna i Bundesliga, sommaren 2016

Twitter: @atnilsson

Transferfönstret har stängt, de tyska klubbarna har spenderat rekordhöga €547,5 miljoner (sålt för €466 miljoner) och med det är dags att summera upp vilka som har varit sommarens bästa värvningar i Bundesliga. När jag förra året gjorde listan var det många spelare som jag fick fel på, andra som jag fick rätt på och som alltid är det oerhört svårt att se i spåkulan hur det faktiskt kommer att gå för en spelare (även om man alltid kan ana).

Bedömningsmallen snor jag rakt av från min käre kollega Peter Hyllman som beskrivit det väldigt bra i sin blogg när han gjorde sin lista kring de bästa värvningar i PL:

ANNONS

”Den främsta och huvudsakliga utgångspunkten jag bedömer en värvning utifrån är i vilken utsträckning den faktiskt kan antas förbättra och förstärka laget. Om det dessutom är på en position som laget verkligen var i stort behov av att förstärka, desto bättre. Att en sådan värvning är dyr diskvalificerar inte eller handikappar någon värvning. Liksom ett fynd inte har något egenvärde.

Däremot, om en värvning väl har bedömts förstärka laget, så är det en självklar bonus om det är en värvning som samtidigt ger ett väldigt högt värde per krona för klubben. Men det är en bedömning som sker i andra hand. En klubb bör sträva efter att uppnå så bra sportsliga resultat som möjligt, inte ett så högt banksaldo som möjligt.”

  1. Naby Keita (RB Leipzig)

För Bundesliganykomlingen har behovet av spelare generellt varit i stort. I Naby Keita har klubben fått in en mångsidig central mittfältare som gjort succé i Österrike. Ingen tillfällighet att han var Leizpigs dyraste nyförvärv och att Arsenal jagade honom. Kommer vara hjärtat i Leipzigs bygge den här säsongen.

ANNONS
  1. Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach)

Mittfältaren som kom i skymundan i Leverkusen är tillbaka i Mönchengladbach där han slog igenom. Gladbach behövde en mittfältare av klass när Xhaka lämnade och i Kramer vet klubben vad man får. I sina bästa stunder en gubbe i Löws landslag och en spelare som kommer att få mycket ansvar nu när han är tillbaka i Mönchengladbach.

  1. Naldo (Schalke 04)

En värvning som blev klar så pass tidigt under sommaren att han glömts bort lite. Naldo är en mittback som varit en av de bästa de senaste säsongerna i Bundesliga. I Schalke kommer han täppa till luckan som Matip lämnade bakom sig och kommer att vara en viktig figur i jakten på Europaplatserna.

  1. Renato Sanches (Bayern München)

En av sommarens mest omtalade värvningar i Tyskland. Bayern München håvade upp stora summor för att locka till sig portugisen och Carlo Ancelotti vill forma honom till en av världens bästa mittfältare. Kommer att vara oerhört användbar i den 4-3-3 Ancelotti vill spela och tillföra både fysik och teknik.

ANNONS
  1. André Schürrle (Borussia Dortmund)

Dortmund har jagat spelare hela sommaren och i André Schürrle har man hittat en spelare som kommer att passa perfekt i Tuchels vision. En osjälvisk spelare som göra sina medspelare bättre, men själv också står för en hel del mål och assists. Kommer komplimentera spelare som Aubameyang, Dembélé och Reus perfekt.

  1. Marc Bartra (Borussia Dortmund)

Ytterligare en Dortmundspelare som dyker upp i listan. Tuchel ville ha en spelskicklig mittback och hittade Bartra i Barcelona, där han aldrig riktigt fått chansen. Kommer att bli en nyckelfigur i Tuchels sätt att spela fotboll med fokus på dominans. Bartra ska sätta igång anfallsspelet och känns som en klockren värvning.

  1. Max Kruse (Werder Bremen)

För Bremen är det en otrolig affär att man kunnat locka till sig Max Kruse. Förra säsongen var minst sagt olycksalig, men att Kruse har kvalité vet alla om och i Bremen kommer han att bli en stor stjärna i klubben. Bremen kommer att bygga sitt anfallsspel kring Kruse och jag tror stenhårt på den här värvningen.

ANNONS
  1. Mats Hummels (Bayern München)

Man ska inte säga att det har varit Bayerns sorgebarn, men positionen bredvid Jerome Boateng har aldrig riktigt fått sin rättmätige ägare. Nu är Mats Hummels där och han är precis vad Bayern har sökt. En fantastisk mittback som tillsammans med Boateng kommer att bilda ett av världens bästa mittbackspar.

  1. Kevin Volland (Bayer Leverkusen)

Leverkusens dyraste värvning den här sommaren blev Kevin Volland som hämtades in från Hoffenheim. En mer lämpad spelare att spela under Roger Schmidt i Leverkusen kan jag inte komma på. Flexibel nog att kunna spela nästan överallt i offensiven och hårt arbetade vilket passar Leverkusens presspel perfekt. Grym värvning.

  1. Mario Gomez (VfL Wolfsburg)

Om det var en klubb som verkligen var i behov av en megavärvning så var det Wolfsburg. I Mario Gomez har man fått den anfallare som klubben har sökt efter under så många år. En värvning som sänder rätt signaler både internt och externt. Fantastiskt målfacit från tidigare i Tyskland. Kommer bli en otrolig tillgång för Wolfsburg den här säsongen.

ANNONS
Publicerad 2016-09-01 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto