Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fyra reflektioner från gårdagens seger mot Norge

Twitter: @atnilsson

Det var den perfekta starten på VM-äventyret som Tyskland har framför sig. Tyskarna har fortfarande inte förlorat på bortaplan i VM-kvalsammanhang och segern med 3-0 mot Norge är något som Jogi Löw kan jobba vidare på. Här är tre positiva och en negativ punkt som jag tar med mig från gårdagens skalp i vårt grannland.

Positivt
Thomas Müller fick igång målskyttet

Under hela EM-slutspelet var det tal om Müllers brist på mål. Han gick igenom sommarens turnering utan att näta en enda gång, vilket ledde till en hel del kritik men framför allt en oro om att Müller tappat stinget. Rubrikerna var många och frågetecknen likaså. Två mål blev det mot Norge igår och det kunde med lite tur ha blivit fler. Det gick inte att ta miste på glädjen hos Müller över att han få bort spöket, inte minst i Mario Gomez frånvaro. Müller är fortfarande en av Tysklands absolut viktigaste spelare och det är viktigt för Jogi Löw att han kommer igång.

ANNONS

Joshua Kimmich

Under två års tid har Löw sökt efter en ersättare till Philipp Lahm och det var först under sommaren som han verkade ha hittat rätt. Joshua Kimmich klev in under EM och visade att han är mogen nog att anta sig uppgiften och fylla högerbacksplatsen. Igår stod Kimmich återigen på plats från start till höger och visade vägen. Tillför en dimension i spelet som ingen annan av prövoobjekten på positionen har lyckats med. Att Kimmich dessutom nätade var en bonus. Har svårt att se hur någon ska kunna rubba honom från platsen sett till hur han spelat på den.

Självförtroende-boost

Det är klart att Norge kanske inte bjöd upp till det motstånd som många hade hoppats på. Men det var inte bara för att Norge hade en tung dag på jobbet, utan också för att Tyskland såg oförskämt bra ut. Det har varit en dipp i självkänsla och självförtroende efter uttåget i EM och vinsten igår var precis det landslaget behövde för att falla in i rätt spår igen. Resultatet var bra, insatsen som helhet var bra och Jogi Löw såg både lättad och glad ut över att Tyskland lyckats revanschera sig och hittat fattningen igen. Det här går att bygga vidare ifrån och ger en bra boost in i resten av kvalspelet.

ANNONS

Negativt

Mario Götze

Det går inte att komma ifrån att Mario Götze är långt ifrån den spelare han en gång var. Löw ville spela Götze, trots att Dortmund inte verkade särskilt förtjusta i idéen, men förbundskaptenen verkar ha gjort det till sin sak att bygga upp Götze till forna tiders glans igen. Men ju längre det lider med dessa tveksamma och bleka insatser, desto svårare blir det för Löw att motivera att Götze ska vara med i en startelva. Ja, eller för den delen i en landslagstrupp. Han spelar på en utsatt position där det finns många riktigt starka kandidater. Götze måste skynda långsamt, för det börjar bli rejält plågsamt att se vad som skett i hans utveckling.

Publicerad 2016-09-05 kl 10:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto