Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ikväll drar Bayerns jakt på titeln igång

Twitter: @atnilsson

Ikväll börjar jakten på den titel som Pep Guardiola aldrig lyckades vinna under sina tre år i Tyskland, trots tappra försök. För Carlo Ancelotti är det starten på att bärga den mest efterlängtade titeln i Bayern München. Något som många, inte minst klubben själva, är helt övertygade om att han kan göra precis.

När Bayern München senast vann Champions League, den där magiska trippelsäsongen 2012-2013, var mantrat kort efter det euforiska firandet att klubben inte skulle behöva ytterligare tolv år på att vinna titeln igen. Avståndet mellan att stå som segrare 2001 och 2013 var alldeles för långt för en klubb som positionerat sig som en av världens största.

ANNONS

Med en Pep Guardiola väntande i New York såg framtiden minst sagt lovande ut sommaren våren i juni 2013. Alla bitar fanns på plats för att Bayern skulle befästa sin position i världstoppen. Guardiola lyckades sätta en fantastisk prägel på klubben. Han var med och förde upp Bayern München till en nivå som jag inte tror någon annan tränare hade kunnat göra. För Pep var världens mest omtalade tränare vars idéer inte gick någon förbi – oavsett om man var pro eller kontra.

Pep lyckades med att vinna flera titlar under sina tre år i Tyskland, men han vann aldrig Champions League vilket många – inte minst Pep själv – grämde sig över. För fanns alla pusselbitar fanns där för att han skulle lyckas med det. Tre gånger i följd tog det slutet i semifinalen. Där den mest ihågkomna förlusten var överkörningen av Ancelottis Real Madrid hemma på Allianz Arena (0-4) 2014.

ANNONS

Carlo Ancelotti ska förvalta och förädla Guardiolas arv i Bayern. Med sina tre Champions League-titlar som tränare har den tyska storklubben stora förhoppningar om att Ancelotti även ska kunna vinna titeln i München. Det var en av de starkaste anledningarna till varför Ancelotti hämtades in till klubben. Och det råder inga tvivel om att Ancelotti vill vinna Champions League, men ordalagen jämfört med Guardiola känns annorlunda.

Under tiden i Tyskland kändes det ofta som om Guardiola la ett stort tryck på sig själv med sina uttalanden kring Champions League, att han någonstans behövde titeln för att kunna visa för sina belackare och sig själv att han kunde vinna den utanför Barcelona. Som om han inte riktigt kunnat tillskriva sig de tidigare CL-titlarna sin egen förmåga helt.

Med Ancelotti har det inte varit en total motsats, han har varit väldigt tydlig med att han vill vinna turneringen, men sättet han har sänt ut budskapet på har varit annorlunda. Ancelotti har inte skapat ett personligt tryck på sig själv att göra det. Italienaren är trygg och övertygad om sin egen förmåga, vilket också gjort att målsättningen kommit ut annorlunda även om budskapet varit detsamma.

ANNONS

Jag är övertygad om Guardiola hade kunnat låta likadant, men det fanns ett visst personlighetsdrag som gjorde att hans budskap lätt mer vässat, mer som ett krav än vad Ancelotti får det att framstå som. Och jag tror att sättet Ancelotti uttrycker sig på kan sända ett lugn inom laget som kan bli vägledande under turneringens gång.

Det första steget mot Champions League-titeln för Ancelotti och Bayern München tas mot ryska FK Rostov som besöker Allianz Arena i vad som borde bli en bekväm start för tyskarna. I fredagens seger mot Schalke 04 (2-0) hade Bayern svårt att få igång sitt spel, mycket på grund av Schalkes effektiva sätt att stänga av Xabi Alonso, men lyckades till slut komma hem med segern efter att ha spelat en betydligt bättre andra halvlek och varit mer effektiva framför målet.

Det är inget Schalke som Bayerns ställs mot men ryska lag har ofta andra styrkor. Inte minst brukar det ligga i mentaliteten, att de har huvudet på rätt ställe oavsett läge och tidpunkt i matchen. Lagen brukar vara svåra att bryta ned och kör på även om de hamnar i underläge under matchen. Något Bayern får vaksamma på, det finns ingen möjlighet att bli för avslappnade för då kommer Rostov att utnyttja det.

ANNONS

Med det sagt lär Bayern dominera matchbilden ikväll, något tyskarna är vana att göra hemma på Allianz och Rostov måste stå för en fantastisk insats för att ha en chans. En vanlig Champions League-kväll ska en sådan här match sluta med en övertygande seger för Bayern som gör ett antal kassar. Jag kan inte se att det ska bli på något annat sätt ikväll. Bayern bör vinna och det rätt bekvämt. För Ancelotti borde det vara en perfekt start på Champions League-resan.

Publicerad 2016-09-13 kl 14:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto