Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Omgång 3: "That was a fucking handball"

Twitter: @atnilsson

ELVAN #3

Raffael (BMG) – Modeste (FCK) – Werner (RBL)

Forsberg (RBL) – Castro (BVB) – Hazard (BMG) – Pulisic (BVB)

Orban (RBL) – Vestergaard (BMG) – Sörensen (FCK)

Baumann (HOF)

Omgångens…

…spelare

Emil Forsberg fick inleda från start och imponerade för RB Leipzig. Var delaktig i varje mål (ett mål, två assists, en hockeyassist) och satte fart i Leipzigs anfallsspel. En imponerande insats av Forsberg som visade upp den sida som gjorde honom så intressant för utländska klubbar förra säsongen.

…inhopp

Går också till en spelare i RB Leipzig. Inhopparen Timo Werner byttes in inför den andra halvleken. Han låg bakom straffen som Forsberg satte och gjorde två mål själv mot Hamburg. Ett imponerade inhopp av den unge tysken.

ANNONS

…protest

Hamburgsupportrarna genomförde en protest gentemot Leipzig och nykomlingens kommersialisering. Spännande nog är Hamburg det lag efter Leipzig som visar upp störst transferminus. Och Hamburg har tagit in en miljardär för att stötta med pengar till nyförvärv. Kasta sten i glashus?

…mål #1

Gjordes av Robert Lewandowski när han kvitterade mot Ingolstadt. En fantastisk chip helt otagbar för Nyland i Ingolstadtmålet. Inte heller kunde någon försvarare få bort bollen tack vare dess fantastiska höjd. Ett imponerande nummer.

…mål #2

I 2. Bundesliga stod Heidenheims Marc Schnatterer för en riktig läckerbit mot Düsseldorf. Dundrade in bollen via ribban från långt avstånd mot en Michael Rensing i Düsseldorfmålet som var ute och cyklade. Väl värt att skåda.

…uttalande #1

”Den första halvleken var en katastrof. Det var pinsamt. Vi kunde vara nöjda över att vi endast släppt in fyra mål” – Zlatko Junozovic om den första halvleken borta mot Mönchengladbach.

ANNONS

…uttalande #2

”Jag kommer att fortsätta!” – Bremens tränare Viktor Skripnik efter förlusten mot Mönchengladbach.

…uttalande #3

”Vi tror på Viktor [Skripnik]” – Bremens sportchef Frank Baumann efter förlusten mot Bremen.

…helomvändning

Efter alla uttalanden tog det inte mer än 24 timmar innan Viktor Skripnik hade fått sparken av Bremen. På bussen hem från förlusten mot Mönchengladbach blev det klart att tränaren och klubben skulle gå skilda vägar. Synd bara att beslutet stod kontrast till allt som sagts bara tidigare innan.

…maratontabell

I och med att Bremen förlorade i helgen samtidigt som Dortmund vann så går Dortmund upp på andra plats i den tyska maratontabellen på 2236 poäng. En poäng för Bremen men en bra bit efter Bayern på 2899 poäng.

…2. Bundesliga

Christoffer Nyman inledde från start i Eintracht Braunschweig och gjorde mål direkt. Kunde ha blivit ytterligare ett för Nyman som redan verkar ha hittat hem i Torsten Lieberknechts bygge som just nu är obesegrade i 2. Bundesliga efter att ha tagit full pott de första fem matcherna.

ANNONS

…uttalande #4

”Hade någon sagt till mig i den 60:e minuten att vi skulle förlora med 4-0 så hade jag inte trott på det.” – Tränaren Bruno Labbadia efter att ha sett sitt Hamburg helt tappa konceptet under den sista tredjedelen av matchen mot Leipzig.

…svenskbekanting

Smalt nu men vissa av er kanske minns Mika Ojala som för ett par år sedan spelade i BK Häcken. I helgen blev han målskytt för sitt Aalen i 3. Liga mot Großaspach i en match som slutade 2-2.

…uttalande #5

”That was a fucking handball” – Bremens Aron Johannsson var bedrövad efter att domaren inte givit Johannsson en frispark efter att Mahmoud Dahoud fått bollen tydligt på handen. Den isländske anfallaren uttryckte sitt missnöje – och blev utvisad.

…0-0

Endast en match den här helgen slutade 0-0 i Bundesliga. Hoffenheim mot Wolfsburg. Komiskt nog var det den match med flest skott på mål (40). Men skyttet stämde inte den här dagen.

ANNONS

Resultat

Köln 3-0 Freiburg

Dortmund 6-0 Darmstadt

Hoffenheim 0-0 Wolfsburg

Hamburg 0-4 Leipzig

Frankfurt 2-1 Leverkusen

Bayern 3-1 Ingolstadt

Mönchengladbach 4-1 Bremen

Augsburg 1-3 Mainz

Hertha Berlin 2-0 Schalke 04

Publicerad 2016-09-19 kl 09:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto