Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Genomgång omg 5

ELVAN

Dembelé (BVB) – Chicharito (B04) – Ibisevic (BSC)

Dahoud (BMG) – Keita (RBL) – Thiago (FCB)

Stafylidis (FCA) – Höwedes (S04) – Matip (FCI) – Christensen (BMG)

Adler (HSV)

Resultat

Dortmund 3-1 Freiburg

Hamburg 0-1 Bayern

Mainz 2-3 Leverkusen

Frankfurt 3-3 Hertha Berlin

Mönchengladbach 2-0 Ingolstadt

Augsburg 1-0 Darmstadt

Bremen 2-1 Wolfsburg

Hoffenheim 2-1 Schalke

Köln 1-1 Leipzig

Omgångens…

…spelare: Chicharito

Målskytten som Leverkusen har väntat på ska komma igång fick verkligen fart på benen och fötterna i helgen. Hattrick mot Mainz och var den stora ljusglimten i Leverkusen den här dagen. Mexikanens målskytte behövs om Leverkusen vill ha en framgångsrik säsong.

ANNONS

…svensk: Oscar Wendt

Yttern är given i Mönchengladbach och imponerar verkligen i den 3-5-2 som André Schubert kör i laget. Wendt blev målskytt i helgens match mot Ingolstadt (2-0) och fortsätter att övertyga på högsta möjliga nivå.

 

…mål: Dortmunds 3-1 mot Freiburg

Osannolikt vackert spel fram till det sista målet i matchen. Klapp-klapp-spel från Dortmunds sida där bollen till slut hamnar hos portugisen Guerreiro som sätter bollen i mål. Ett skolboksexempel på hur offensiv fotboll ska se ut när den är som bäst.

…samtal: Dietmar Beiersdorfer

Man hade förväntat sig mer men i Hamburg står det inte alltid rätt till. Tränaren Bruno Labbadia fick gå efter förlust mot Bayern (0-1) och han fick beskedet via telefon på söndagsmorgonen. Känns ovärdigt, oavsett om Labbadia tyckte det var ”okej” (som Beiersdorfer sa) eller inte.

ANNONS

…kris: Schalke 04

Fem raka förluster har Schalke inlett med och nu börjar det på allvar hetta till i Gelsenkirchen. Nog för att det skulle kunna gå dåligt men ingen hade kunnat förutse detta. Paniken kommer allt närmare.

…begynnande kris: VfL Wolfsburg

Den andra förväntade toppklubben som har stora bekymmer är Wolfsburg. De åkte till Bremen med stora förhoppningar om att åka hem med tre poäng men matchen vändes under de sista skälvande minuterna från 1-0 till 1-2. Noll pinnar till Wolfsburg och tränaren Hecking sitter allt lösare.

…insats: René Adler

Herregud vilken insats Adler stod för mot Bayern. Stundtals var det den förre landslagsmålvakten ensam som stod emot allt Bayern hade att komma med. Målet kan inte tillskrivas honom. Imponerande insats av Adler, förlusten till trots.

…polare: Niko Kovac – Pal Dardai

ANNONS

En gång lagkamrater, den här gången konkurrenter på tränarbänken. Niko Kovac och Pal Dardai ställdes mot varandra när Frankfurt och Hertha möttes (3-3). Två hårdingar på mittfältet som fått ordning på sina lag genom att sprida den energin till sina spelare.

…Kahn: Franck Ribéry

Ett rejält grepp om Nicolai Müllers kind tog Ribéry efter vad som inte såg ut att vara en särskilt irriterad situation. Ribéry fick gult kort men borde nog ha tilldelats ett rött. Fransmannens låga är alldeles för kort och sätter honom ofta i bekymmer.

…sågning: Benedikt Höwedes

”Fotboll är en lagsport och när några individer inte spelar för laget är det svårt att vara framgångsrik”. Efter förlusten mot Hoffenheim (1-2).

Publicerad 2016-09-26 kl 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto