Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En match som bådar gott för framtiden i Dortmund

Twitter: @atnilsson

45 inledande minuter av hög intensitet, kreativ frihet och anfallsglädje. 45 avslutande minuter med ett mer stapplande spel där motståndarna kom in i matchen. På det stora hela en lyckad hemmadebut i Champions League för Thomas Tuchel och Dortmund har något bra att bygga vidare på.

Inför matchen var mötet mellan Borussia Dortmund och Real Madrid det som kändes mest intressant av alla denna tisdagskväll. Det var Thomas Tuchels chans att få pröva sitt nybyggda lag mot en motståndare av högsta möjliga klass. En möjlighet att få se hur långt tränaren kommit i sitt lagbygge och var Dortmund faktiskt stod.

ANNONS

De första 45 minuterna vittnade om ett lagbygge som bara någon månad in i säsongen är på väg åt helt rätt håll. Dortmund gick ut och spelade helt utan respekt för motståndet, den regerande mästaren i turneringen. Dembelé, Castro, Weigl och de andra visade ingen som helst tecken på att vara tagna av stunden. Tvärtom behärskade de stunden som om det vore Dortmund själva som stod på planen som regerande mästare.

Det var ett aggressivt Dortmund som klev ut på Westfalenstadion och från sekund ett satte press på sina spanska motståndare. Med hög intensitet erövrade tyskarna bollen gång på gång, anfallsspelet var kreativt och svårt att beräkna för motståndarna. De svartgula for åt alla håll och kanter, medan de vitklädda förgäves försökte att följa efter. Dortmunds ynglingar imponerade mot ett betydligt mer rutinerat Real Madrid.

ANNONS

Därför föll det sig en smula ologiskt att det var motståndarna som tog ledningen. Självklart genom Cristiano Ronaldo som hittade in perfekt bakom en chanslös Roman Bürki. Underläget förändrade dock inget, Dortmund körde på med gasen i botten och när kvitteringen väl kom genom Aubameyang (om det nu vara Aubameyang?) var det välförtjänt. Navas släppte en retur rakt ut i gapet på anfallaren som enkelt kunde stöta bollen i mål.

1-1 i halvtid hade mycket väl hade kunnat vara en ledning för Dortmund. Men kanske var det också talande för matchen som helhet. Real Madrid med sin rutin kunde hålla siffrorna nere, Dortmund med sin brist på rutin kunde inte öka på siffrorna.

I den andra halvleken växte Real Madrid in i matchen medan Dortmund inte lyckades hålla uppe sin intensitet. Sakta men säkert började bortalaget att jobba sig in i matchen, kontrollera tillställningen och skapa chanser mot ett nedtryckt Dortmund. Tuchels lag lyckades inte med att få igång sitt flow i anfallsspelet som under den första halvleken och hade svårt att få bollen under kontroll.

ANNONS

Bristen på erfarenhet från stora turneringar i Dortmund syntes inte minst när Real Madrid gjorde sitt andra mål för kvällen. Ett mål som kom på en fast situation där bollen till slut slogs in i straffområdet där två Madridspelare stod fria på den bortre stolpen. Benzema stötte bollen i stolpen och på returen petade Varane enkelt bollen i mål. Det med drygt tjugo minuter kvar av matchen.

Målet satte fart på Dortmund. Under slutet av matchen var det till stor del spel mot ett mål där Dortmund tack vare inhopparna Schürrle, Pulisic och Mor återigen fick fart på offensiven. Alla tre höjde tempot i spelet, utmanade motståndarna utan oro för att bli av med bollen och ställde frågor till Real Madrids försvar. Men trots det ökade trycket, dök inte de riktigt farliga målchanserna upp för Dortmund.

Dortmund skulle dock hålla fast vid historien av att inte förlora på hemmaplan mot Real Madrid. I den 88:e minuten var det just inhopparen Pulisic som klev fram från sin högerkant. Han zick-zackade sig igenom Madridförsvaret och slog in en boll som till slut hittade fram till en annan inhoppare i André Schürrle som kunde dundra in kvitteringen till 2-2 bakom Navas. Vilket också blev slutresultatet.

ANNONS

På det stora hela var det en lyckad hemmapremiär i Champions League för Dortmund. Inte minst var kvällens match ett tydligt bevis på att Dortmund har kvalitet nog att kunna mäta sig med de allra bästa lagen, då har man dessutom mycket potential av i Dortmund. Dessutom var det troligen bästa matchcoachningen Tuchel lyckats med, där alla tre byten i andra halvlek gjorde skillnad i slutändan. På det stora hela var det ett bra resultat och en bra insats som bådar gott inför resten av säsongen för Dortmund.

Publicerad 2016-09-27 kl 23:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto