POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Lewandowskis återkomst inger visst hopp om avancemang

Följ mig på Twitter: @atnilsson

1-0, Bayern. Straffmiss, Bayern. 1-1, Real Madrid. Rött kort, Bayern. 1-2, Real Madrid. Ja, ungefär så kan vi sätta milstolparna från mötet på Allianz Arena igår. I slutändan var 1-2 ett förskönande resultat för hemmalaget. Det är resultat som ger hopp om att Bayern ska kunna vända och ta sig vidare när de nästa vecka åker till den spanska huvudstaden för att försöka besegra fjolårets Champions League-vinnare.

Intressant är att två väldigt avgörande skeenden berodde på skador. För Arturo Vidal är inte förstavalet som straffläggare. Det är Robert Lewandowski som missade matchen i sista stund. Länge hoppades Bayern att han skulle kunna spela, men han var fortfarande stel efter matchen mot Dortmund och kunde inte ge 100%.

Det röda kortet som Javi Martinez ådrog sig, idiotiskt på många sätt och vis, hade möjligen inte skett om det inte varit så att Mats Hummels missat matchen. Hummels skadade sig på söndagens träning och öppnade upp en lucka för Martinez. För med stor sannolikhet hade Hummels bildat mittbackspar med Jerome Boateng om alla varit friska.

Skadorna var redan inför matchen hårda slag mot målsättningarna, men i efterhand framstår de som avgörande för Bayerns ambitioner att vinna Champions League. Det är svårt att diskutera kring ”om”, men jag tror alla av oss åtminstone förstår att Bayern hade kunnat konkurrera på ett helt annat sätt med Robert Lewandowski på planen.

Inget ont om Thomas Müller. Han gjorde sitt absolut bästa att försöka efterapa Lewandowski i rörelsemönster och roll, men det var en taktisk miss från Carlo Ancelottis sida. Ett nybörjarmisstag av en erfaren tränare. För istället för att anpassa laget till Müllers egenskaper som spjutspets, hoppades italienaren att Müller skulle kunna ersätta Lewandowski rakt av men det föll platt.

Första halvlek var bra för Bayerns del. Kontrollen fanns där även om Real hade sina möjligheter. Den andra halvleken var rent utsagt katastrofal och framför allt var det extremt oroande att se hur tyskarna agerade efter utvisningen. Frågan var inte om, utan när spanjorerna skulle ta sig igenom Bayerns fullkomligt oorganiserade lag.

Att Real i slutändan endast gjorde ett mål med en man mer på planen måste vara en besvikelse för gästerna. Manuel Neuer hade en bra dag på jobbet till Bayerns stora tacksamhet. Men utdelningen på de antal lägen som spanjorerna skapade under den sista halvtimmen var lägre än vad den borde varit.

Nu har Bayern en vecka på sig att hitta sig själva och åka till Santiago Bernabeu och försöka vända på underläget. Något som ingen hos tyskarna verkar tro är omöjligt, men allting hänger på att Lewandowski är tillbaka. För om Bayern ska lyckas måste Lewandowski stå för en sådan insats som han gjorde 2013 när han nätade fyra gånger mot Real.

Mycket tyder på att han är det och även Mats Hummels ser ut att vara tillbaka till dess. Med andra ord kommer Bayern, förutsatt att inga nya skador kommer innan dess, kunna ställa upp med en bättre startelva då än vad de gjorde igår. Vilket åtminstone skänker trovärdighet till tron på att Bayern ska kunna vända på det.

Igår hade Lewandowski gjort en skillnad. Det saknades inte ytor att jobba på och Reals försvar kändes inte klockrent. Nacho är inte en Varane eller Pepe. Men Müller var alldeles för enkel att manövrera bort igår. Varken Ribéry eller Robben lyckades få någon kontakt i spelet med anfallaren och inte heller Thiago lyckades sätta bollar på anfallaren, något som han framgångsrikt gjort med Lewandowski de senaste månaderna.

Jag tror inte heller att loppet är dött. Real Madrid har dock allt i sina egna händer. Utgångsläget är klart fördelaktigt för Real. Zinedine Zidane vet att Bayern kommer att behöva gå för det och inte bara göra ett mål, utan minst två och det borde passa hans anfallsuppsättning med BBC mer än väl. Det blir spännande att se, men jag förstår att Bayern tror att de fortfarande har chansen. Åtminstone om Lewandowski är med.

Publicerad 2017-04-13 kl 14:40

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto