POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det skulle aldrig bli lätt - Liverpool dock en önskvärd motståndare

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Hans-Dieter ”Hansi” Flick gjorde sitt första officiella framträdande för 1899 Hoffenheim som för första gången i klubbens historia medverkade i en lottning av Champions League.

Den före detta assisterande förbundskaptenen till Jogi Löw lämnade sitt jobb som sportchef på det tyska fotbollsförbundet för några månader sedan och anställdes av Hoffenheim kort därefter som teknisk direktör.

Flick har varit med på de stora scenerna och nu kommer han att få uppleva ytterligare en. På plats i Nyon fick han se sitt Hoffenheim lottas mot Liverpool FC. En knall, en svår motståndare men två fantastiska matcher som kommer att ge klubben välbehövlig publicitet.

Det skulle aldrig bli lätt. Hoffenheim ville undvika SSC Napoli helst av allt, men det fanns ingen drömlottning för den tyska nykomlingen. Hoffenheim visste att oavsett motstånd skulle de vara underdogs i kvalet till gruppspelet.

Men möjligheten att få spela två matcher mot en av världens största klubbar, som har en tysk tränare och massvis av följare i Tyskland slår stort och var de mest önskvärda. För om man är underdog, varför inte få ställas mot ett lag som kommer att underlätta biljettförsäljningen och öka mediebevakningen?

CSKA Moskva eller Sporting Lissabon, Napoli eller Sevilla FC – inget lag slår högre än Liverpool om man ser till helheten och Hoffenheim är nog mer än nöjda med lottningen trots allt.

Sportsligt blir det något i hästväg att hantera för en klubb som tappat några av sina viktigaste spelare under sommaren. Fjolårsfyran ser ut att vara en one-hit wonder som slog väl ut under en tränare i Julian Nagelsmann som är på alla större klubbars intresselista numera.

Få förväntar sig att Hoffenheim ska kunna återskapa förra årets magi ytterligare en säsong. Pengarna som klubben lagt på nyförvärv vittnar inte om en given attack på ny topplats, utan mer om en ambition att kunna etablera sig på den övre halvan och utveckla unga spelare för att sälja dessa vidare till ekonomisk vinst.

Det vore mycket begärt att ställa krav på ett avancemang. Men samtidigt, där fanns ju inga krav en fjärdeplats förra året. Är det något Nagelsmann har lyckats med så är det att få sitt lag att överraska när det gäller som allra mest, att vinna när ingen i sina vildaste drömmar kunde tro på det.

Är det något som har ett par ess i rockärmen så är det 31-åringen, men har tillräckligt många för att kunna få Hoffenheim att stå för en rejäl skräll? Det är inte omöjligt, men jag är tveksam.

Jürgen Klopp är, om någon i England, den som borde ha allra bäst koll på Nagelsmann. Klopp var Nagelsmann för bara några år sedan. Ung, omtalad och eftertraktad, Det kommer inte att vara någon underskattning från Liverpooltränarens sida inför det här dubbelmötet.

Precis som när Klopp fick sitt Liverpool att trycka sig förbi den “enkla” motståndaren FC Augsburg. Ett möte som på förhand såg ut som David mot Goliat, men som Klopp förstod skulle bli svårare än så.

Det var inte vackert, men Liverpool tog sig vidare och slog senare ut Borussia Dortmund på vägen till Europa League-finalen. Han visade att kunde sina tyska motståndare, Klopp.

Nagelsmann kommer att bli en tuff nöt att knäcka för Klopp, kanske den tuffaste hittills sett till tyska tränare. Två spännande, högintressanta möten väntar. Hansi Flick har varit med om skrällar förut (ingen glömmer 7-1 mot Brasilien), men något annat än Liverpoolavancemang kan jag inte se framför mig.

Publicerad 2017-08-04 kl 13:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto