POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Så slutar Bundesliga 17/18

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Ikväll smäller Bundesliga äntligen igång igen. Därför är det dags för mig att leverera mitt tips för hur det kommer att sluta. Efter förra årets usla tips, hoppas jag i år kunna ta revansch och ligger mer rätt i min tippning.

Bundesliga 17/18 – sluttabell

 1. Bayern München
 2. Borussia Dortmund
 3. RB Leipzig
 4. Borussia Mönchengladbach
 5. 1899 Hoffenheim
 6. Schalke 04
 7. FC Köln
 8. Hertha Berlin
 9. Werder Bremen
 10. Bayer 04 Leverkusen
 11. VfL Wolfsburg
 12. Eintracht Frankfurt
 13. Mainz 05
 14. VfB Stuttgart
 15. SC Freiburg
 16. FC Augsburg
 17. Hamburger SV
 18. Hannover 96

————————

Motiveringar

Plats 1, Mästare: Bayern München

Kanske den enklaste av alla utnämningar den här säsongen. Bayern München spelar i sin egen liga och jag ser inte att något lag ska kunna utmana över 34 omgångar. Den sjätte raka Bundesligatiteln i följd borde vara ett faktum när säsongen är över.

Plats 2-4, Champions League: Borussia Dortmund, RB Leipzig och Borussia Mönchengladbach

Borussia Dortmund kommer fortsatt att vara med i toppen och även om de har en knackig säsong förväntar jag mig en plats i toppen. RB Leipzig måste visa att de klarar av spel både ute i Europa och i Bundesliga. Kan kosta poäng i tabellen men förväntar mig att de hänger sig kvar i toppen. För Borussia Mönchengladbach ser jag en trupp som håller kvalitet för att konkurrera om topplatserna igen. Därför tror jag de kniper den sista platsen ut till Champions League.

Plats 5-(7), Europa League: 1899 Hoffenheim, Schalke 04 och (genom cupen) FC Köln

Hoffenheim har en tuffare säsong framför sig, men truppen är stabil och med Julian Nagelsmann som tränare så förväntar jag mig fortsatt fina resultat. Det borde räcka till spel i Europa League kommande säsong. Bakom kommer att Schalke 04 på uppgång med en ung tränare som kommer att visa vägen framåt. Det kan vara en knackig väl, men Europa ska de nå. Och Köln kniper platsen till följd av att cupplatsen kommer att gå till tabellsjuan. Dessutom är Köln ett enormt stabilt lag som kommer konkurrera om platserna även i år.

Plats 16, Kvalplats: FC Augsburg

Augsburg har blivit ett stående inslag i Bundesliga trots små resurser. Inför den här säsongen ser dock den gigantiska truppen (stört i Bundesliga) svagare ut än på länge. Det kommer att hacka betänkligt och en bottenstrid väntar. Tacksamt läge är det däremot då pressen på Augsburg (både internt och externt) är mindre än på många andra håll.

Plats 17-18, Nedflyttning: Hamburger SV, Hannover 96

Nästa år kommer klockan i Hamburg sluta ticka. Sommaren har inte varit framgångsrik på värvningsfronten. Det är mer eller mindre samma lag som förra säsongen och efter förlusten mot Osnabrück i DFB-Pokal är krisen i sin början. Med Hamburg kommer Hannover följa vars trupp inte ser särskilt stark ut. Det saknas riktig kvalitet för att nykomlingarna ska kunna klara sig kvar och därför blir deras sejour i Bundesliga kort.

————————

Skytteligavinnare: Robert Lewandowski

Efter år borta från tronen kommer Robert Lewandowski ta tillbaka den. Han kommer upp i sina dryga 30 mål vilket borde vara tillräckligt för att han ska knipa förstaplatsen framför kandidater som Aubameyang och Werner.

Assistkung: Vincenzo Grifo

”VA!?” finns det nog några som tänker. Ingen Emil Forsberg högst upp på listan, inte heller en Thomas Müller eller Ousmane Dembele. Nyförvärvet Grifo kommer att göra stordåd i Gladbach och därför lägga på ett par assist till den skörd han fick ihop förra säsongen i Freiburg, dvs 12 stycken.

Kortkonungen: Omar Mascarell

Få lag spelar så fysiskt som Eintracht Frankfurt och Omar Mascarell visade redan förra säsongen att han är villig att stoppa sina motståndare på alla möjliga sätt. Det kommer bli många kort även i år och därför är han min kandidat.

Genombrottet: Lukas Klostermann

Han är visserligen 21 år och har visat upp sig i 2. Bundesliga, men förra säsongen blev spolierad av skador. Den här säsongen kommer Leipzigs högerback att visa alla att han varför han är en ytterback att räkna med och jag tror Joachim Löw kan komma att fundera på att ta med honom till Ryssland nästa sommar.

Publicerad 2017-08-18 kl 12:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto