POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

CL-lottningen: ”Leipzig i slagläge”

Följ mig på Twitter: @atnilsson

En intressant Champions League-lottning men första gången på ett tag endast tre tyska lag som medverkade. På de stora tre grupper där alla de tyska lagen har goda chanser att ta sig vidare. Mitt tips som följer nedan.

Grupp B

Bayern München

Paris-Saint Germain

Anderlecht

Celtic FC

En intressant lottning för Bayern där Paris-Saint Germain från den andra potten naturligtvis är en stor utmanare. Som alla minns åkte de ju ut i förra årets mest spektakulära dubbelmöte mot  FC Barcelona men ser starka ut i år. Neymar livsfarlig, revanschsugna och mer erfarna. Carlo Ancelotti får en möjlighet att gå upp mot sin gamla klubb och kommer behöva ta fram något extra för att komma vinnande ur de två matcherna mot PSG. Anderlecht är ett erfaret lag ute i Europa men där behöver Bayern inte oroa sig. Inte heller när det kommer till Celtic ser jag någon fara för Bayern, trots att skottarna har visat tidigare att de kan överraska i denna turnering. Det här kommer bli ett tvålagsrace om vilka som kommer att vinna gruppen, där jag tror Bayern har det lilla extra som leder till gruppseger. Men det är med minimal marginal framför PSG.

Mitt tips: Bayern vidare som gruppetta

Grupp G

AS Monaco

FC Porto

Besiktas

RB Leipzig

För nykomligen RB Leipzig var det en lång väntan och våndan innan de äntligen blev dragna som första klubb i den fjärde rundan. Och jag skulle säga att de fick bästa möjliga lottning sett till alla de grupper som fanns. Monaco är ett riktigt bra fotbollslag, vilket de visade förra säsongen, men med en del förändringar. Fransmännen är dock favoriter till att gå vidare. Porto är erfarna men som alltid tycker jag det är svårt att säga hur de faktiskt står sig. Vissa år riktigt, riktigt bra. Andra något svagare. Besiktas är ingen dålig klubb och turkiska lag har alltid stort stöd i Tyskland så det lär bli livat när de kommer till Red Bull Arena. Men på det stora hela en lottning som ger Leipzig ett riktigt bra slagläge och jag tror att de kommer att överraska.

Mitt tips: Leipzig vidare som grupptvåa

Grupp H

Real Madrid

Borussia Dortmund

Tottenham

APOEL Nicosia

Det vore inte Champions League om inte Borussia Dortmund ställs mot Real Madrid. Förra året gjorde Dortmund två bra insatser mot Real men självklart är de tvåfaldigt regerande mästarna långt ifrån enkel nöt att knäcka. Den självklara konkurrenten om den andra platsen i gruppen är Tottenham som har haft det svårt i CL tidigare år. Frågan är om de kan lyckas bättre den här säsongen än vad de gjort tidigare. Alla vet att det finns kapacitet där och får de ut sin potential får Dortmund något ordentligt att bita i, men jag håller BVB snäppet högre och det blir avgörande för utgången. För jag kan inte se APOEL utmana kring andraplatsen, även om de inte är ett dåligt fotbollslag.

Mitt tips: Dortmund vidare som grupptvåa

Publicerad 2017-08-24 kl 19:03

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto