Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bestämt att Aubameyang försvinner - men Isaks chanser förbättras inte

Följ mig på Twitter: @atnilsson

Jag vet inte hur många gånger vi har sänts budskapet att Pierre-Emerick Aubameyang är på väg bort från Borussia Dortmund. Det är tillräckligt många för att en numera inte längre ska höja på ögonbrynen när de dyker upp. Mentalt är jag förbi stadiet att Aubameyang kan komma att lämna Dortmund och Bundesliga sedan länge, vilket jag är långt ifrån ensam om.

Först var det ju tal om Real Madrid. Inte minst för att han lovat sin farfar (kan ha varit morfar) att han en dag skulle bära den marängvita tröjan. Spanjorerna verkade inte heller helt ointresserade av möjligheten men i slutändan bar det aldrig frukt. Om det var prislappen som avskrämde eller något annat har vi aldrig fått veta, men Real Madrid-ryktet känns bortglömt, papperskorgskastat och raderat för all framtid.

ANNONS

Därefter kom Kina-spåret som fortfarande är levande, om än med svagare puls. Där har det funnits bud som Dortmund tackat nej till, troligen har också Aubameyang legat lågt i hopp om att få spela i någon av de andra europeiska toppligorna. Klubbarna i Kina har långt ifrån gett upp hoppet och det var inte många veckor sedan det ryktades om att det var klart med en deal.

Sen dess har Arsenal dykt upp och det har förändrat situationen radikalt. För Arsenal är en klubb som sportsligt intresserar anfallaren. Möjligheten att spela i Premier League och öka på lönekuvertet i en stad som London lockar självklart. Problematiken i Arsenal ligger dels i att affären tycks vara helt beroende av Alexis Sánchez, dels i att Arsene Wenger inte verkar helt övertygad om att Aubameyang är rätt man för sitt lag.

Oavsett utgång tycks Dortmund ha bestämt sig för att ge Aubameyang fri lejd vid ett tillräckligt bra bud. Efter att för tredje gången på drygt ett år uteblivit från en lagsamling har den tyska tabellfyran gett upp hoppet om att han ställa sig i ledet och vara en del av framtiden. Det har helt enkelt varit för mycket problem runt omkring personen Aubameyang, vilket gör att Dortmund inte vill gå vidare med fotbollsspelaren Aubameyang.

ANNONS

När bötfällningar och avstängningar inte längre ger någon verkan, är det inte längre lönt att lägga energi på en spelare. Aubameyang har varit en fantastisk tillgång för Dortmund, ingen kan ta ifrån honom sina prestationer och alla mål, men nu är det dags att gå skilda vägar precis som i alla relationer där parterna tappat gnistan och inte längre har det där skriande behovet av andra.

Därför fick också Alexander Isak chans från starten i helgen mot Wolfsburg. En chans som Isak väntat på och förtjänat. Säga vad man vill, men Isak gjorde inte bort i sig. I en svår match där Dortmund kändes både taktiskt och mentalt låsta hade han långt ifrån en enkel uppgift. Lägg på extra nerver på det, en iver att få prestera hemma inför den gula väggen på Westfalenstadion och det är enkelt att förstå att det fanns vissa prestationshämmande begränsningar hos den viljestarka Isak själv.

Jag har däremot svårt att se att Isak är det tänkta förstavalet om Dortmund nu släpper Aubameyang. Eller att Isak kommer särskilt mycket närmare en startplats. Är övertygad om att det jobbas febrilt på att hitta en tänkbar ersättare som kan lotsa laget genom våren och pytsa in sina mål. Det är helt enkelt för mycket att riskera att inte ta in någon mer rutinerad anfallare när man under våren kommer att vara på jakt efter Champions League-plats och möjligheten att ta sig långt i Europa League.

ANNONS

Tänkbart att Dortmund ser André Schürrle eller Maximillian Philipp som alternativ, troligare än att man kör våren med Isak på topp, men tror inte tränare Stöger eller sportchef Zorc känner sig trygga nog i en sådan lösning. Aubameyang har trots allt gjort 13 mål på 15 matcher under hösten, det utan att ha imponerat i allmänhetens ögon. En sådant facit kommer varken Schürrle eller Philipp kunna visa upp, inte heller Isak för den delen.

Inte heller omöjligt att Dortmund får ett halvår till med Aubameyang. Arsenal har ännu inte bestämt sig och hur konkret intresset från Kina är, är det nog ytterst få som faktiskt vet. För Dortmund vore det trots allt nog det bästa utfallet just nu, problemen till trots. Det skulle ge klubben tillräckligt med tid för att hitta en adekvat ersättare, något som nästa säsongs tränare (vem det nu blir) kommer ha sina åsikter om. Det enda som är bestämt är att Aubameyang kommer att lämna. Det är bara en fråga om när. Tyvärr tror jag det inte bättrar på Isaks chanser nämnvärt.

ANNONS
Publicerad 2018-01-17 kl 09:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto