Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hamburg kommer att åka ut - Dortmund kan missa Champions League

Följ mig på Twitter: @atnilsson

ANNONS

Bundesliga går in i årets sista speldag och med det är vi åter tillbaka på ruta ett. Alltså att Hamburger SV slåss för att undvika nedflyttning och måste ha med sig en hel del tur för att överleva återigen. En vinst mot Borussia Mönchengladbach är en grundförutsättning för att Hamburg ska ha en chans att klara sig kvar. Samtidigt måste Wolfsburg förlora hemma mot redan nedflyttade FC Köln för att målskillnaden är så pass stor, annars hade möjligen ett oavgjort resultat kunnat få chansen att leva för Hamburg. 

Chanserna är med andra ord väldigt, väldigt små för att Hamburg ska kunna överleva återigen men sett till de senaste veckorna är de laget i botten med mest kvalitet i sitt spel. Sedan Christian Titz klev in som tränare har Hamburg varit ett helt annat lag. Fotbollen som har spelats har varit på en helt annan nivå än tidigare och det har också bidragit till nödvändiga poäng för att få till den här rafflande avslutningen. 

ANNONS

Samtidigt har Wolfsburg varit under isen. Bytet till Bruno Labbadia har långt ifrån givit önskad efter för den av Volkswagen ägda klubben. Det har varit stundtals bedrövligt att se hur Wolfsburg gång på gång klappat igenom. Truppen är på pappret alldeles för bra för att igen vara indragen i en bottenstrid men självförtroendet har redan från start varit långt ifrån fullt. Att man inte heller lyckas fylla Volkswagenarena idag vittnar om problemen för Wolfsburg. 

Min husgud Matthias Sammer summerade det väl när han sa att Hamburg spelar som ett lag som ligger tia i tabellen, medan Wolfsburg spelar som ett lag dömt för nedflyttning. Vilket också öppnar upp för att en seger mot Köln är allt annat än en garanti för Wolfsburg. Nu är Köln redan klara för nedflyttning men deras spel har inte fallit igenom totalt. Mot Freiburg senast blandades starka perioder med extremt svaga, men det kan faktiskt räcka mot ett svagt Wolfsburg. 

ANNONS

Tipset är fortsatt att Hamburg är laget som kommer att åka ut. Tre poäng mot Mönchengladbach som fortfarande har häng på Europaplatserna är långt ifrån en enkel uppgift, men inte heller en omöjlighet. Draghjälp tror jag dock Hamburg kan få i form av Köln. För jag är långt ifrån övertygad om att Wolfsburg kommer att plocka hem tre poäng idag. Så jag förväntar mig ett rejält drama när Bundesliga avslutas, med start 15.30. 

*** 

Ett annat drama, i positiv bemärkelse, att hålla koll på är det som kommer att utspela sig på Rhein-Neckar-Arena där 1899 Hoffenheim tar emot Borussia Dortmund i en kamp om Europaplatserna. Hoffenheim behöver en seger för att säkra sin plats i Champions League, samtidigt behöver Dortmund en poäng för att säkra sin plats vilket är fantastiskt bra förutsättningarna för att den matchen ska bjuda på extra nerv. 

ANNONS

För bakom ligger Bayer Leverkusen och lurar. På samma poäng som Hoffenheim, tre poäng bakom Dortmund har de chans oavsett utgång i matchen. Skulle Hoffenheim slå Dortmund med ett mål behöver Leverkusen vinna med fem mål för att passera Hoffenheim, vinner Hoffenheim med två skulle även då fem mål räcka men då för att passera Dortmund. Enklast vore naturligtvis poängtapp för Hoffenheim och seger för Leverkusen. Oavsett kommer Leverkusen att gå för det (överspel känns rätt naturligt hemma mot Hannover). 

Och jag kan absolut tänka mig att Hoffenheim besegrar Dortmund. I det mötet ser jag Hoffenheim som det starkare laget just nu och Julian Nagelsmann är en tränare i betydligt mer flyt än vad Peter Stöger är. Blir spännande att se om Dortmund kan samla ihop sig och leverera när det gäller som allra mest. Skulle Dortmund missa Champions League vore det en rejäl missräkning för BVB, som inledde säsongen så starkt. Second screen på det mötet ett måste idag. 

ANNONS
Publicerad 2018-05-12 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto