POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Bayern och Dortmund i topp - och så lär det förbli

Twitter: @atnilsson

Den första omgången av årets Bundesliga är färdigspelad och med det har vi redan fått tydliga indikationer på varåt det barkar. På ett fullsatt Allianz Arena visade Bayern München inte upp några mästartakter men tillräckligt för att avfärda Hoffenheim.

Måste säga att de inledande tio minuterna var högst imponerande av Bayern. Hög intensitet, fick matchen precis dit dem ville och Hoffenheim hade oerhört svårt att hitta rätt i spelet. Men ju längre matchen led, desto mer kom Hoffenheim in i matchen och skapade bekymmer för Bayern.

Niko Kovac fick den inledning han hoppats på. En seger och en insats som inger respekt, men där det också finns en hel del att fila på framöver. Lite överraskande dock att han startade med Jerome Boateng som fortsatt ryktas vara på väg bort. I övrigt en planenlig seger.

***

Det stora samtalsämnet var dock VAR och det ser inte ut som om tyskarna tagit vid där VM avslutade. Måste säga att min personliga upplevelse under VM var att VAR hade gått framåt rejält och inte alls påverkade som den gjort i Bundesliga under förgående säsong.

Men det krävdes bara en match i årets Bundesliga för att inse att problemen kvarstår. Det tar alldeles för lång tid, besluten känns långt ifrån stringenta. När ska VAR användas och när ska det inte? Blev till slut en parodi på Allianz Arena där vi alla till slut ägnade mer tid åt att glo på domarens rygg vid skärmen än den faktiska matchen. Skärpning!

***

På annat håll stod Borussia Dortmund för en övertygande seger mot RB Leipzig. 4-1 blev slutresultatet och Lucien Favre fick en drömstart på giget i Dortmund. Så stabilt som det såg ut har det inte gjort på länge på Westfalenstadion.

Mittfältet med Witsel, Dahoud och Delaney gav stor trygghet för hemmalaget. Jag måste erkänna att just Delaney, vars prislapp jag tyckte låg högt över hans faktiska värde, var stundtals briljant på mitten. En begränsad fotbollsspelare på vissa sätt, men en oerhört begåvad på andra och han kommer att bli nyttig för Favre.

Marco Reus såg hetare ut än på länge och kommer att stå för en hel del mål under säsongen. Allt som allt den mest övertygande insatsen i mina ögon under årets premiäromgång och jag är spänd på hur långt Dortmund kommer att kunna gå.

***

Klart är att Bayern och Dortmund kommer att vara lagen i toppen över resten av säsongen. Något som de flesta trodde på förhand och nu fått bekräftat. Bayern för mig starkare i längden men sett till gårdagens insats är Dortmund bara en riktigt vass nia från att på allvar kunna utmana.

Favre verkar vara helt rätt för Dortmund. En gedigen arbetare som kommer att få laget att bjuda på bra fotboll under de kommande åren. Kanske kommer lite av den där “Echte Liebe”-känslan återvända till en klubb som verkligen behöver det. Dortmunds tolfte spelare kommer vara viktig i jakten på Champions League och inte minst i en eventuell titelstrid.

***

Mikael Ishak missade straff när Nürnberg förlorade mot Hertha Berlin på bortaplan. Ludvig Augustinsson med 90 minuter för Bremen hemma mot Hannover (1-1). Oscar Wendt med seger med sitt Mönchengladbach mot Leverkusen (2-0). Och Emil Forsberg med 90 i Leipzig mot Dortmund.

Bäst av svenskarna var dock Robin Quaison som spelade 90 minuter för Mainz i vinsten mot Stuttgart. Quaison spelade även fram till det vinnande 1-0. Tycker ju att han gjort bra insatser rätt igenom när han spelat och om han får matcher från start är jag övertygad om att han kan bli en nyckelspelare i ett lag jag tror kommer slåss mot nedflyttning under säsongen.

Publicerad 2018-08-27 kl 12:27

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto