Andersson nära bli hjälte - Mainz och Union Berlin delade på poängen

Bundesliga

Det blev 1-1 mellan Union Berlin och Mainz.
Men Sebastian Andersson var nära att bli hjälte i slutet av matchen.

Sebastian Andersson och hans Union Berlin drabbade under onsdagen samman med Robin Quaisons Mainz och det var den sistnämnde och hans lagkamrater som fick en smakstart på matchen.

Efter dryga tretton minuters spel bröt laget långt uppe på Union Berlins planhalva och bollen gick till Robin Quaison. Svensken spelade till Leandro Martins, som från vänstersidan slog in ett inspel in i straffområdet. Det hamnade på fötterna hos Bote Baku och högerspringaren tog vara på den chansen. 1-0.

Men Union Berlin hämtade sig från underläget. På en frispark i den 33:e minuten uppfattade Marcus Ingvartsen att Mainz-målvakten Florian Müller tog ett steg in bakom muren. Dansken kunde därefter med enkelhet lägga in bollen i nät i "målvaktens hörn". Kvitterat.

Precis före paus drabbades Union Berlin av en utvisning. Robert Andrich fick sitt andra gula kort i den 41:a minuten och fick därmed gå och duscha i förtid.

Mainz lyckades inte utnyttja det numerära övertaget och matchens andra akt förblev mållös. Däremot hade Sebastian Andersson en gyllene chans att avgöra i den 90:e minuten. Landslagsanfallaren nådde högst på en inläggsfrispark och nickade mot mål. Målvakten Florian Müller reflexräddade och därefter kunde Mainz avvärja.

1-1 blev slutresultatet. Union Berlin är nu på 13:e plats i Bundesliga. Mainz ligger precis ovanför kvalstrecket, på 15:e plats.

Union Berlin: Gikiewicz - Friedrich, Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Gentner, Andrich - Ryerson - Ingvartsen, Bulter - Andersson.

Mainz: Müller - Hack, Bruma, Niakhate - Baku, Martins, Kunde, Boetius - Awoniyi, Quaison - Mateta.