Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurgårdens mittbackskamp, Ranégies status och anfallsläget

Allsvenska Bloggen

Tredje cupmatchen på tre dagar. Under måndagen var det Djurgårdens tur att göra första gruppspelsmatchen. Ljungskile gästade Tele2 Arena och blåränderna vann, men segern satt långt inne.

Pelle Olssons mannar bjöd långt ifrån på någon kanonmatch, men det har ju egentligen inte något annat lag heller gjort. IFK Norrköpings 4-0 mot Östersund sticker ju ut.

Djurgården var okej och gjorde vad som krävdes, även om första halvleken inte alls var mycket att hänga i granen.

***

Mittbacken Jacob Une Larsson kan få det tufft att ta en plats i startelvan i år. Marcus Hansson, som hämtats in från Tromsö, ser väldigt lugn ut och det är ju ingen hemlighet att Pelle Olsson gillar honom. Samtidigt känns ju Omar Colley ganska given i elvan i och med att han kommer få stå för kontinuiteten.

Djurgården pratar om Hansson som en ledare och det har han verkligen sett ut som hittills. En stabil pjäs, helt enkelt.

Annons

***

Mathias Ranégie, Jonathan Augustinsson och Michael Olunga är inte spelklara för Djurgården än. De två förstnämnda kommer troligtvis bli spelklara till nästa match mot Syrianska, men med Olunga kommer det dröja en vecka längre så det är först till derbyt mot Hammarby den 6 mars han kan bli aktuell. Men har svårt att se att Pelle Olsson kastar in honom redan då.

Statusen på Ranégie är annars lite osäker.

– Han har tränat två gånger med oss och han har sett okej ut, säger tränaren Pelle Olsson.

– Han tränade i en mindre grupp i morse (läs måndag) och han har lite ont i knäet. Så jag tror inte han tränar i morgon. Vi får se på onsdag, torsdag och lördag (träningarna inför matchen mot Syrianska).

När jag träffade anfallsförvärvet i förra veckan förklarade han att han gärna vill få lite speltid redan mot Syrianska, för att kunna vara med i derbyt.

Annons

***

Djurgårdens tränare Pelle Olsson fick annars frågan på presskonferensen om blåränderna har för många anfallare (sex stycken just nu).

– Inte för min del. Men spelarna kan det tära på, om det är så att man känner att det är långt fram i konkurrensen. Jag tror vi kommer jobba med Tino (Kadewere) som mittfältare i vilket fall. Han har sett väldigt bra ut som det. Sen får vi se vad som händer. Så länge transferfönstret är öppet kan saker hända. Den 31 mars är alla fönster stängda och vi jobbar bara på nu så länge, säger Olsson.

***

Har förresten skrivit en text om målvaktskampen i Djurgården, mellan Kenneth Höie och Hampus Nilsson. Den artikeln hittar ni HÄR.

Twitter: @mpetersson
Mejl: martin.petersson@tv4.se

Publicerad 2016-02-23 09:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto