Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En svensk till Italien, Grunden Bois och Blåvitts näste mittfältare

Ny vecka, nya tag.

Vad passar då bättre än att börja med ett par rader kring Amor Layouni. Degerfors talangfulle yttermittfältare har hamnat i stort fokus efter att IFK Göteborg sportchef Mats Gren, i BBpodd, förklarat att klubben har ögonen på honom.

23-åringen var och provtränade med Blåvitt redan i november. Han imponerade stort och hade det funnits en plats i truppen hade han med VÄLDIGT stor sannolikhet plockats in.

– Ja, då hade det absolut varit möjligt, men nu hade de inte det och att komma till Degerfors som har en spelstil som passar Amor, samt ett riktigt bra lag, var egentligen det ända vi ansåg som intressant bortsett från Göteborg, berättar hans agent Michael Kallbäck.

Med Mats Grens senaste uttalanden i färskt minne (ni hittar de här) känns det som att Amor mycket väl kan bli blåvit lagom till nästa säsong (särskilt om Rieks, Ankersen eller Smedberg-Dalence säljs till utlandet). Amors kontrakt med Degerfors sträcker sig bara över 2016 (vilket gör det till en billig lösning för IFK) och yttermittfältaren själv hymlar inte med att han är sugen på allsvensk fotboll. Föga förvånande kanske.

– Jag tror absolut att en övergång kan bli aktuell i framtiden, men det kräver att Amor fortsätter utvecklas och göra fina insatser. Just nu är det fullt fokus på Degerfors IF och allt annat får man ta ställning till efter säsongen eller när det dyker upp något konkret, fastslår Kallbäck.

Exakt vilken nivå Amor Lyouni håller är jag inte rätt man att svara på. Men han såg spännande ut i helgens cupmatch. Jag sätter 100 av mina väl förvärvade slantar på att han tillhör IFK Göteborg om ett år. Någon som sätter emot?

****

På tal om unga talanger.

Under måndagen gjorde Joakim Olausson klart med en ny klubb.

Ni vet han som Serie A-debuterade med Atalanta 2014, men som därefter har misslyckats med att övertyga i både Häcken och Örgryte.

Nu är 21-åringen (nej, han är inte äldre än så) klar för Serie B-klubben Perugia. Kontraktet är skrivit på två plus ett år och han flyger ner i sommar. Tills dess värmer han upp med division 1-klubben Qviding.

– Det känns bra och jag ser fram emot det, säger han.

I skrivande stund ligger Perugia på 13:e plats, bara sex poäng från en kvalplats till Serie A. Ni fattar vad det innebär va?

Gör laget en fin vår kan Olausson komma att lira fotboll i Italiens högsta serie i höst. Mot storlag som Juventus och Napoli.

– Det låter inte alls fel, ler han.

Sjukt coolt om det blir verkligt, säger jag.

****

U21-allsvenskan kickade igång i Göteborg under tisdagen. Och det blev en rivstart!

IFK Göteborg mot Häcken i ett stadsderby. Båda lagen hade kastat ner ett flertal tunga A-lagsbjässar. (Mikael Boman, Tom Pettersson, Dardan Rexhepi och Jasmin Sudic bland annat).

Efter en fantastisk målkavalkad kunde Blåvitts Prosper Kasim avgöra med sitt 4-3-mål strax innan slutsignalen.

Unge August Erlingmark, född 1998 och son till Magnus Erlingmark (i Blåvitt typ 1993-2004), ska enligt rapporter ha varit en av planens piggaste spelare. Kul!

****

Till sist: Jag älskar Grunden Bois. Har ni sett den senaste dokumentären om föreningen för personer med intellektuella funktionshinder? Om inte: klicka här och njut i 15 minuter. Ni kommer inte ångra er.

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-02-23 kl 20:40
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons