Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zeneli om landslagsrubrikerna, Keene om målsuccén och IFK:s ekonomi

Det var svårt att inte sätta morgonkaffet i halsen.

Arber Zeneli, en av våra stora blågula talanger, hade i en intervju med Voetbal International öppnat upp för att representera Albaniens landslag (han har dubbla medborgarskap).

Nyheten var på alla stora sportsajter innan klockan slagit elva.

Zeneli själv lämnar dock lugnande besked nerifrån Holland.

– Jag har verkligen inte sagt att jag valt Albaniens landslag. Det jag har sagt är att jag har chansen att spela för båda landslagen …

– Det här är egentligen inget jag funderar på just nu. Jag vill spela så mycket som möjligt och göra det så bra så folk får upp ögonen för mig.

Ur min synvinkel gör Zeneli helt rätt. Varför stänga någon dörr inför framtiden genom att bestämma sig för det ena eller andra landslaget nu? Lika bra att låta alla dörrar stå öppna tills dess att ett beslut måste fattas.

– Precis så tänker jag!

– Men sedan ska vi komma ihåg att jag har tillbringat alla mina ungdomsår i Sveriges ungdomslandslag. De har trott på mig och det hoppas jag att de fortsätter göra.

Det där sista lovar ju gott. För innerst inne hoppas jag ju självklart att Zeneli väljer Sverige.

Det blir upp till Erik Hamréns efterträdare att slå ett samtal ner till Heerenveen och övertyga den gamle Elfsborgaren att hans framtid är blågul.

****

Ni har inte glömt James Keene va?

30-åringen, som spelat svensk fotboll för såväl Gais, Elfsborg, Djurgården samt Halmstad, håller numera till i sydafrikanska Bidvest Wits.

Och han gör succé! I mitten av januari skrev jag om hans finfina debut i klubben, och ett par veckor senare blev det några rader om att han hade dundrat in ett äkta hattrick.

Nu är det dags igen.

När ni läser det här kanske ni skakar på huvudena och tänker att anfallaren redan har fått tillräckligt med medieutrymme, men när han själv hör av sig med små trevliga mailuppdateringar är det svårt att stå emot. Det kanske får bli ett stående inslag här i bloggen. “Keene-kollen” typ.

Den här torsdagen låter Keene hälsa att han nu har gjort sex mål på åtta matcher. Med det är han ligans effektivaste målskytt (Ett mål var 95:e minut).

Inte fy skam.

Det senaste målet gav dessutom hans lag en tung 2-1-seger mot Maritzburg United. Fullträffen kom i matchminut 95 och var det sista som hände i matchen.

****

Under onsdagen publicerade IFK Göteborg en bokslutskommuniké för 2015.

Ett långt och analyserande blogginlägg fanns i pipelinen, men livet kom emellan. Ett par siffror måste dock luftas innan vi går vidare.

Föreningen redovisar alltså ett plusresultat på 2,5 miljoner för 2015.

MEN. Hade inte träningsanläggningen Kamratgården sålts för 13 miljoner så hade vi snackat dryga elva miljoner minus istället.

Ingen rolig läsning för de blåvita.

“Verksamheten har aktivt jobbat med att förbättra intäkter och kostnader, men där har IFK Göteborg inte nått hela vägen fram. Rörelseresultatet, exklusive transfernetto och Kamratgården, förbättrades något, men inte i tillräcklig omfattning”, skriver klubben samtidigt som de presenterar ett gäng åtgärder för att förbättra ekonomin.

Bland annat ska kostnaden för elitverksamheten minskas (den kostade 55,6 miljoner 2015). Dessutom föreslås en höjning av medlemsavgiften från 350 till 500 kronor. Återstår att se hur det tas emot på årsmötet den 7 mars.

Hela IFK Göteborgs årsberättelse presenteras på måndag i nästa vecka.

Det om det. I morgon tar vi ett stort avstamp inför ännu en spännande helg i Svenska cupens anda. Trevligt.

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-02-25 kl 22:47
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons