Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det handlar om att KFF hoppar över nigerian och Helsingborgsprovspelare

MFF:s Anders Christiansen har ännu inte fått en lägenhet, utan bor på hotell. Alltid en förvåningsfaktor när Allsvenska föreningar inte fixar sådant snabbt. Vet inte om det säger mest om Allsvenska klubbar eller den svenska bostadsmarknaden. Inte uteslutande ett storstadsproblem:

Bq5zS63IIAAe8cV

***

Samuel Kalu provspelade för Kalmar FF och hoppade in mot FK Karlskrona, vad jag vet är han den sjunde nigerianska provspelaren sedan Andersson-Borstam anställdes som sportchef.

Kalu kommer dock inte att erbjudas kontrakt. Andersson-Borstam säger att det varken blir fler provspelare eller värvningar i vår, såvida inget oplanerat inträffar. Det kan bli någon som lämnar KFF om de anses få otillräckligt med speltid i vår.

Mest intressant av de sju provspelande nigerianerna: Wilfred Ndidi. Hamnade istället i Genk. Efter en ojämn tid som mittback fick han ändå debutera för Nigerias A-landslag. Numera defensiv mittfältare. Genk nobbade ”miljonbud” i euro (så minst nio miljoner kronor) från Hamburg i januari. Läser Genk-supportrar som vill ha 100-150 miljoner kronor för honom, men det får väl räknas in en överhype i det.

Angående Taiwo Awoniyi, som KFF hade ett avtal med: KFF fick kompensation när han skrev på för Liverpool, men av det jag har hört tyder det inte på att den summan var märkbart mycket högre (om den ens var något högre) än vad Kalmar FF betalade till akademin och agenten.

***

Om vi fortsätter med provspel: snabbgooglade på Helsingborgs IF och provspelare och hittade drygt 70 stycken utländska sådana under de senaste tio åren. Förmodligen finns det klart fler. Några missade, några hittade:

Luton Shelton, Ari, Adama Tamboura, Victor Wanyama (Southampton), Isaac Chansa, Leandro Castán, May Mahlangu, Harrison Afful (60 A-landskamper för Ghana), Ema Boateng. Mycket Bosse Nilsson inblandat bland de där 70. Resten i kommentarsfältet.

***

Pratade med Presba Birliks sportchef Meysam Javan, som ni borde ha kommit ihåg som de Allsvenska klubbarnas Maxim Tsigalko på CM 01/02.

javan

Hur som: verkar som att de får behålla samtliga spelare i truppen, exempelvis Karim Sadat som gjorde 26 mål i Division 2 och tränade med Stabæk och Malmö FF. Javan säger dock att det inte har funnits någon förfrågning kring någon spelare i laget.

Det senaste kring Prespa Birliks situation kom i december, då SvFF friade dem efter anklagelser om dubbla kontrakt. Däremot höll då Skatteverket på med sin utredning.

De har också gjort några förändringar på klubbloggan, från en rund till en sköld.

Prespa_Birlik business_logo

@jonas_hansson

Publicerad 2016-02-26 kl 16:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons