POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kujovic till Sylvia eller Sleipner?

Besökte ett soligt Skytteholms IP i Solna under gårdagen. IFK Norrköping gästade AFC United i svenska cupen och då tar man sig så klart dit.

Det var en ganska underhållande 1-0-match, även om kvaliteten på spelet inte höll den bästa av nivåer. Peking slarvade ganska mycket, framför allt i den första halvleken, och det var inte AFC sena på att utnyttja.

Faktum är att jag tycker att superettan-laget såg bättre ut än vad jag hade förväntat mig. Alla känner väl till att de har offensivt skickliga spelare, men att spelet redan klaffade så pass bra som det gjorde var överraskande.

Finns en del spännande spelare att följa i AFC. Bland annat Moestafa El Kabirs lillebror Othman El Kabir. En speedig ytter med egenskaper för att ta sig förbi sina motståndare.

***

Tycker Norrköpings manager Janne Andersson beskrev lagets status just nu på ett bra sätt efter matchen:

– Vi behöver upp en växel till. Det måste gå fortare och vi måste vara rappare. Första halvleken vann de alldes för mycket närkamper, så vi måste in i dueller. Men den 20 februari kan det se lite blandat ut. Vi har ändå 5-0 på två matcher i cupen nu, så långt är jag nöjd. Men det är mycket på planen som vi kan göra bättre.

– Det är svårt att säga exakt var man står, men vi har vunnit med 5-0 totalt de här två första matcherna och det är väl okej. Sen hur bra det är i jämförelse med andra är svårt att säga. Av resultaten förra helgen var det väl bara vi som vann självklart. Men det var bara just den helgen. Det är ju så, efterhand så tuffar lagen igång. Vi är inte speedade. Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas. Vi får vässa till det ytterligare mot premiären eller en eventuell kvartsfinal i cupen. Där är vi inte nu, det är lite tempofattigt.

– Vi åkte på ett matchläger tidigt i år, som har präglat den här perioden ganska mycket. Träningsmässigt har vi inte tillräckligt i oss. Däremot har vi fått fler matcher som vi hoppas ha nytta av till sommaren, matcher mot internationellt motstånd. Hade vi velat vara bättre nu skulle vi inte åkt på matchlägret, då skulle vi tränat på ett annat sätt istället. Men det vet jag om, det är inga konstigheter, säger Andersson.

***

Förra årets allsvenske skyttekung Emir Kujovic känns annars fortfarande het. Han gjorde enda målet för Peking mot AFC och utöver det hade han ett skott i stolpen och en nick i ribban.

– Det känns bra. Jag har varit sjuk i tio dagar innan, men nu känns det som att jag har fått upp flåset. Och målfarligheten, att jag skapar chanser, det känns som jag har det där. Det är jättebra för självförtroendet, säger Kujovic.

– Runt boxen och i boxen känner jag mig riktigt farlig. Det är skönt att känna det varje match, att man är där.

Har du samma känsla som förra året?
– Ja, faktiskt. Men om jag ska vara ärlig känns det bara bättre och bättre. Jag bygger vidare på förra året och nöjer inte mig med det jag gjorde då.

– Även om jag gör en sämre match så känns det som att jag skapar chanser.

När mer eller mindre alla transferfönster nu stängt står det också klart att Emir Kujovic stannar i IFK Norrköping i alla fall fram till sommaren.

– Det är lugnt på den fronten, om inte Sylvia eller Sleipner vill ha mig. Men annars är jag kvar, skämtade anfallaren.

Nu har ni er chans, Sylvia och Sleipner. Hugg!

***

Jag tror nog att IFK Norrköping kommer vara med och fajtas om Europa-platserna i år också, men jag har svårt att se att de ska få till en ordentlig fullträff igen och vinna SM-guld. Just den tanken bygger jag väl på att det är väldigt svårt att vinna allsvenskan två år i rad. Att leverera på högsta nivå under två år är ju svårare än att göra det under ett år, så att säga.

Dessutom lär ju Kujovic försvinna i sommar och Alhaji Kamaras hjärtfel är en tung smäll sportsligt (även om det så klart kommer i andra hand i det fallet).

Var annars fint att den tillresta IFK-klacken hyllade Kamara med sång under gårdagens match.

Kämpa, Alhaji!

***

Twitter: @mpetersson

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Publicerad 2016-02-28 kl 12:08
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå