Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt utan mittbackar och brassen som är för bra för allsvenskan

Allsvenska Bloggen

Skrev om sjuka Gais i går. Till cupmötet med BK Forward (som för övrigt slutade 1-5) saknades mer än halva truppen på grund av olika anledningar. Läs HÄR!

Lika jobbigt är inte läget i IFK Göteborg. Men de blåvita har ändå en del att brottas med inför söndagens cupmöte med Halmstad.

Hela fem mittbackar finns uppsatta på skadelistan (text HÄR!). Det är bara nye Hjörtur Hermannsson som är hel och frisk.

Av lördagsträningen att döma (i kombination med Jörgen Lennartssons intervjusvar) kommer han bilda mittbackspar med Haitam Aleesami i morgon. Billy Nordström tar vänsterbacksplatsen.

Lite synd kan jag tycka. Hade varit kul att få se någon av ungtupparna Alexander Leksell/Oscar Kindlund visa upp sig. Särskilt när matchen inte betyder något.

Det där sista kan man dock vrida och vända på.

Annons

Visst, Blåvitt är redan utslaget ur cupen.

Men för hederns skull, för sina fans skull och för att ta lite revansch på sig själva behöver de göra en bra match. De behöver få lite medvind. Att dunka in ett gäng mål (säg fyra) på ett superettanlag borde ge precis det.

****

Till skillnad från IFK Göteborg är Häcken vidare till kvartsfinal i cupen.

Laget gjorde processen kort (4-0) med Gefle (som inte ser ut att må speciellt bra just nu).

Mannen för kvällen var, som så många gånger förr, Paulinho.

Brassen gjorde hattrick (hans fjärde sedan han vände tillbaka till Häcken i fjol) och förtjänar alla hyllningar han får.

–Han är definitivt en av allsvenskans bästa, konstaterade Alexander Jeremejeff.

Jag håller med. Men vill också tillägga att jag faktiskt tycker att han är för bra för att lunka runt på våra svenska planer.

Annons

Killen är klass rakt igenom. Och hade han spelat i någon av landets största klubbar hade fjolårets elva mål på 14 matcher fått feta rubriker.

Sänk hans ålder med några snäpp (han är 29) och de utländska klubbarna hade dessutom stått i kö.

Kul detalj i sammanhanget är att han tar med sig matchbollen hem varje gång han gör hattrick. Det börjar bli många bollar nu …

IMG_3206

Firma Paulinho/Jeremejeff! Vi har hyllat Paulinho, men hans radarpartner Alexander Jeremejeff förtjänar nästan lika mycket beröm. Tillsammans har duon gjort 14 av Häckens 17 mål på försäsongen.

Hur långt kan Häcken gå i cupen? En befogad fråga. Det var ändå en allsvensk konkurrent de körde över. Med rätt lottning (läs många matcher hemma på Bravida Arena) ser jag ingen anledning till att de inte skulle kunna gå hela vägen. Så bra är de faktiskt i sina bästa stunder.

Annons

****

Fick ett par korta ord med Gustav Svensson efter ligadebuten i Kina. Hans Guangzhou R&F föll med 2-1 mot Hebei China Fortune.

“Jäkligt segt med förlust. Vi spelade rätt bra, men åkte på två billiga baklängesmål. Vi spelade med en man mer i 60 minuter, men lyckades inte skapa de där riktigt farliga chanserna. Men skönt att komma igång i alla fall”.

Nya matcher, nya tag.

****

Just det: IFK Göteborgs assisterande tränare Alf Westerberg såg Häcken-Gefle på plats. I scoutingsyfte såklart.

Han gick dock med drygt 20 minuter kvar.

– Parkeringstiden har gått ut, log han ironiskt.

****

Samtidigt som jag skriver de här raderna träningsspelar Örgryte mot Utsikten i någon form av efterfest på Bravida Arena.

Örgryte gör det okej, men matchen är ingen vidare underhållning.

Mycket byten dessutom.

Annons

****

Till sist: Elfsborg är ute ur Svenska cupen efter 0-1 mot Kalmar FF (17-årige Carl Johansson matchhjälte). En missräkning för boråsarna såklart.

****

I morgon, söndag, blir det ännu en match på Häckens hemmaarena (känns som att jag är mer där än hemma den här helgen).

IFK Göteborg-Halmstad 16.00.

****

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-03-05 18:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto