Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vidare till semi - men Häcken måste rycka upp sig rejält

Allsvenska Bloggen

Häcken fortsätter att vinna och är klart för semifinal i cupen.
Men oj vad lojt det var mot Halmstad.

Kvartsfinal i Svenska cupen. Då trodde Häcken, som har öst in mål i år, att man kunde gå på halvfart och köra över Halmstad. Men så enkelt var det inte.

Tempot var lågt, man spelade inte som ett lag och det var allmänt lojt. Spelarna pressade inte tillsammans och passningarna gick oftast i sidled.

Nasiru Mohammed, Martin Ericsson och Samuel Gustafson var bleka och vanligtvis säkra avslutaren Paulinho missade flera bra chanser, bland annat ett friläge.

Halmstad är flera nummer mindre än Häcken, men kämpade, försvarade sig bra och målvakten Stojan Lukic var bäst på planen. Bortalaget höll på att ta matchen till förlängning.

Annons

Det återstod 30 sekunder. Då klev en 22-årig anfallare som vet hur man gör mål fram.

Alexander Jeremejeff gjorde sex mål och tre assist på 13 matcher (10 från start) förra säsongen och i år har det nu blivit åtta mål på sju matcher vilket ger honom sammanlagt 14 fullträffar på 20 matcher.

Jeremejeff var blek i 92 minuter och 30 sekunder. Sedan tog han en bra löpning mot första stolpen och placerade säkert in inhopparen Egzon Binakus fina inlägg. Det räcker så.

Det ska bli väldigt spännande att följa 22-åringen den här säsongen.

Visst, viktiga mittfältsduon Rasmus Schüller och Mohammed Abubakari saknades på grund av skador men Häcken ska ändå klara av att ersätta båda på ett bra sätt mot ett sämre lag som Halmstad.

Står fast vid att Häcken vinner cupen. Men har större krav på laget än det man visade upp mot Halmstad. Häcken måste rycka upp sig rejält och hitta en bra mycket högre nivå om man vill vinna cupen och vara med i den allsvenska toppen.

Annons

I morgon drar jag först till Malmö och kollar MFF-IFK Norrköping och sedan till Köpenhamn för att se seriefinalen mellan FCK-Ålborg.

Publicerad 2016-03-12 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto