MFF i final - en bra halvlek räckte igen

Allsvenska Bloggen

I den första halvleken dominerade Rasmus Elm.
I den andra ville Malmö FF till cupfinal – och det räckte.

Starten på matcher har inte varit Malmö FF:s starka sidan den senaste tiden. Det har tagit ett tag innan maskineriet har kommit igång. Så var det även mot Kalmar FF.

MFF är klart för final i Svenska Cupen, återigen efter att ha varit bra i en halvlek. Kalmar FF anförda av Rasmus Elm var det bästa laget i den första halvleken och hade full koll. MFF hade problem, kom fel i press och slarvade i passningsspelet.

Rasmus Elm vill inte spela i landslaget för att han vill upp i nivå. Under de första 45 minuterna var han helt överlägsen på planen och om han fortsätter så lär han finnas med när Erik Hamrén tar ut EM-truppen.

Blicken, förståelsen, tekniken, lugnet och passningsspelet var imponerande att se.

Men efter 62 minuter gjorde han sitt första och enda misstag i matchen, och det blev avgörande.

Elm var på väg att snurrfinta sig förbi Oscar Lewicki och Markus Rosenberg. Han kom förbi Lewicki men inte Rosenberg som bröt, kontrade och snyggt satte 2-1.

Innan det hade Romario gjort 1-0 efter en fin Ismael-passning. Och Rosenberg gjort 1-1 på straff efter att Emin Nouri dragit ner Jo Inge Berget. Just Nouri slarvade även rejält när han gav bort bollen till Berget som avgjorde matchen med sitt 3-1-mål.

MFF:s tränare Allan Kuhn firade innan slutsignalen och tog ledare och avbytare i handen, då gjorde Marcus Antonsson 2-3, men närmare än så kom inte Kalmar FF.

Precis som mot IFK Norrköping var Malmö FF bra i en halvlek – den andra – mot Kalmar FF. Första var inte alls bra. Nu har det räckt för att ta sig till final i cupen, och det är ju på ett sätt starkt. Men för att ta SM-guld kommer det inte att vara tillräckligt.

Den här gången var det Markus Rosenberg och Jo Inge Berget som höjde sig mest och drog med sig sina lagkamrater.

Kalmar är väldigt beroende av att Rasmus Elm ska vara bra. Det var han fram till misstaget vid 1-2. Efter det tappade han.

Man är ett sämre lag än MFF och har därför inte råd att göra för många individuella misstag. Nu blev det tre stycken som Malmö utnyttjade och gjorde mål på.

Publicerad 2016-03-19 15:40