Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Paulinhos galna målsnitt - Häcken nära spel i Europa


Tjugo mål på tjugotvå matcher i Häcken.
Ett imponerande facit av Paulinho.
Nu är sambatakterna bara en match från att ta ut laget i Europa.

De 13 788 personerna på Tele2 Arena hann knappt sätta sig ner innan Alex vände bort Simon Sandberg och satte 1-0. Efter tre minuter. Drömstart för Hammarby.

Häcken var skakat. Bajen var fysiska, vann mycket boll och dueller och spelade på gränsen och ibland över den. Häcken slog bort det mesta och hade svårt att få upp sitt lag. Paulinho hamnade långt ner och Alexander Jeremejeff blev väldigt ensam.

ANNONS

Efter 15 minuter började Häcken jobba sig in i matchen. Bollskickliga Samuel Gustafson, Martin Ericsson och Rasmus Schüller hittade ytor och spelade sig förbi Hammarbys press.

När Bajens intensiva inledning kom av sig och man slutade att vinna dueller så visade det sig att man är ett sämre lag än Häcken. Bajen saknar en spelmotor som kan hålla i bollen, styra spelet och fördela bollar till sina lagkamrater.

Den sista kvarten av första halvlek tog bortalaget över helt och skapade flera farliga chanser där framför allt Alexander Jeremejeff borde ha gjort mål.

Häckens centrala mittfältstrio hittade ofta ut till Nasiru Mohammed på högerkanten som hade väldigt mycket boll och gjorde det bra, men på den andra kanten hade Paulinho det jobbigare.

Men Peter Gerhardsson hade tålamod och visade att han vet exakt var han har Paulinho och att det räcker med en chans för att det ska kunna smälla. För visst hade han, sett till hur den första halvleken såg ut, kunnat byta kant på sina yttrar och låtit brassen spela mot Stefan Batan i stället för Birkir Saevarsson.

ANNONS

Tretton minuter in på den andra halvleken fick Paulinho sin första chans. Saevarsson struntade i att stöta när Paulinho avancerade och lät honom lägga rätt bollen vid 16-metaren och avsluta. Inte smart, för brassen placerade säkert in bollen i det bortre hörnet och så var det 1-1.

Häcken fortsatte att trycka på och visade att man är ett väldigt spelskickligt lag. Nanne Bergstrand förstod vad som var på väg att hända och agerade med ett trippelbyte. Efter 63 minuter. Vid 1-1 och om det stått sig efter 90 minuter hade det blivit förlängning.

Friskt vågat hälften vunnet. Det blev ingen vidare effekt för bara fyra minuter senare fick Paulinho bollen oattackerad ute till vänster, avancerade in i banan och smekte återigen in bollen med höger insida av foten.

Den brasilianske anfallaren skrev på för Häcken i somras och gjorde under hösten elva mål och två assist på 14 matcher. I år har det blivit nio mål på åtta matcher vilket betyder 20 fullträffar på 22 matcher sedan han kom till Häcken. Ett imponerande facit och frågan är hur långt han kan ta Häcken i allsvenskan?

ANNONS

Med fyra minuter kvar av matchen vaknade Hammarby och hemmapubliken. Melker Hallberg placerade snyggt in en frispark och så var det match igen.

Men när Bajen Fans skrek som högst visade Häcken återigen styrka och reste sig. Paulinho fick bollen ute till vänster men den här gången valde han inte att skjuta utan att chippa in den i straffområdet. Nickduell och andrabollen dök ner framför fötterna på Nasiru Mohammed som tryckte upp den i krysset.

Häcken vann rättvist och visade att man är ett spelskickligt lag med en vass offensiv. Malmö FF lär fundera på hur man ska stoppa Paulinho. Hammarby klarade inte av det. Men tack vare att man var bra i 15 minuter, ett individuellt misstag från Häcken, och en fin frispark av Hallberg så gjorde man ändå match av semifinalen.

Det finns ett frågetecken för Häckens defensiv. Lagen man har besegrat i år är Gais, Falkenberg, FC Trollhättan, Gefle, Halmstad och Hammarby. Motståndare som inte har sin styrka i offensiven. Mot Malmö FF blir det verkligen upp till bevis för Häcken och framför allt för defensiven.

ANNONS

Peter Gerhardsson tror inte att det spelar någon roll hur det har gått mot andra lag tidigare år. Men Malmö FF har inte besegrat Häcken i deras sju senaste möten och senaste vinsten var i oktober 2011. Den 5 maj spela cupfinalen, då får vi se om MFF kan bryta den negativa trenden mot laget från Hisingen.

Publicerad 2016-03-20 kl 22:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto