Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Salomonsson var bra på landslagsträningen - Nordfeldt utanför bruttotruppen

Allsvenska Bloggen

Då är vi på plats i Antalya. Landade klockan 03:10 så det blev till att sova direkt när vi anlände till hotellet. Nu har vi spelat in FK on Tour, tagit reda på startelvan, ätit och är pigga och redo.

Eftersom det här är en allsvensk blogg så börjar vi med de allsvenska spelarna som är med i landslaget.

Emir Kujovic har blivit pappa och var därför inte med på tisdagens träning på Friends Arena. Men han var med på onsdagen och börjar på bänken mot Turkiet.

Kujovic var väldigt bra förra säsongen och öste in mål när IFK Norrköping tog guld. Därför fick han en plats i truppen som mötte Danmark i playoff. Men det blev inte någon speltid i någon av matcherna och därför lär man vilja testa honom i någon eller i båda landskamperna under den här samlingen. Man vill se hur han står sig på internationell nivå.

Annons

Av det jag såg på tisdagens träning så var Emil Salomonsson bra. Han tog för sig, speciellt i offensiven. Flera gånger såg man honom ta sig fram längs kanten och skapa lägen. Högerbacken lär få speltid och kanske blir det från start mot Tjeckien? Salomonsson är för övrigt med i Lundhs podd den här veckan.

Oscar Lewicki gjorde det bra mot Danmark och även i U21-EM. Inte lika bra i Malmö FF. Men han startar tillsammans med Kim Källström på det centrala mittfältet. Lewicki blir viktig i sitt duellspel mot Turkiet som lär ha mest boll. Mittfältaren har en förmåga att växla upp när han drar på sig den blågula tröjan.

Startelvan: Olsen – Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson – Durmaz, Lewicki, Källström, Zengin – Guidetti, Berg.

Robin Olsen skadade ryggen i FCK:s förra ligamatch som var mot Nordsjälland. Därför har han tagit det ganska lugnt på landslagets träningar, men tanken är att står mot Turkiet.

Annons

Gillar att debutanterna Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf startar mot Turkiet. Frågan är om båda borde få två chanser att spela in sig i en startelva? För det är ju ändå så att det är ett svenskt lag utan Zlatan Ibrahimovic, som inte är samspelt och där Hamrén testar en del, och det i en tuff bortamatch mot Turkiet.

Hamrén har ett gott öga till Martin Olsson som har gjort bra landskamper, men nu när det inte har blivit så mycket speltid i Norwich så är det inte fel att testa Augustinsson som gjort det bra i både U21-landslaget och i FC Köpenhamn.

Lindelöf har jag sett spela i två matcher mot Zenit i åttondelsfinal i CL och i en ligamatch mot Sporting. Det är på en nivå med klubblaget som ingen i landslaget förutom Zlatan kan jämföra sig med. Lindelöf har imponerat i de tre matcherna och känns given mot Turkiet.

Annons

Fick höra att Kristoffer Nordfeldt som tidigare har varit med i truppen inte ens var med i bruttotruppen till den här samlingen och frågan är om det betyder att han är körd till EM om det inte blir en förändring i Swansea där han inte fått speltid i ligan?

Det lär betyda att målvakterna som Hamrén tog ut i bruttotruppen var Andreas Isaksson, Robin Olsen, Johannes Hopf och Patrik Carlgren.

Jag ska erkänna att jag höjde på ögonbrynen när Genclerbirligi köpte Johannes Hopf. Jag var tveksam till om han skulle klara av det steget. Med facit i hand kan man säga att jag hade fel. Resan som Hopf har gjort är imponerande och nu är han högaktuell för EM-truppen.

En kamp som är spännande att följa är vem som tar platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic. John Guidetti eller Marcus Berg? Båda startar mot Turkiet.

Annons

Guidetti gör det bra i Celta, har spelat i 27 ligamatcher (åtta starter) och gjort sju mål. Laget är sexa i La Liga. Gjorde ett mål i helgen mot Valencia.

Marcus Berg har gjort 22 ligamatcher i Panathinaikos (19 starter) och gjort tio mål. Satte två mål i helgen mot Iraklis.

Gillar verkligen duellen mellan Guidetti och Berg. Båda går bra i sina klubblag och lär ha stenkoll på hur det går för varandra. Båda kommer att få chanser till att ta platsen bredvid Zlatan. Frågan är vem som tar den?

***

Bra klass på kvadraten under tisdagens träning. I en timme körde Zlatan, Guidetti, Lindelöf, Forsberg, Källström, Johansson, Granqvist, Zengin och Augustinsson. Zlatan var bra på att snacka sig bort från att gå in och jaga. Här är ett klipp när dom kör.

Publicerad 2016-03-23 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto