Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg och Berget fixade drömstart för MFF

För fem månader sedan spelades sista omgången av allsvenskan 2015. Då tog IFK Norrköping guld på Swedbank Stadion. Och då fick Markus Rosenberg rött kort efter fem minuter.
När allsvenskan 2016 drog igång möttes lagen på samma arena.
Den här gången vann MFF – men en sak var sig lik:
Återigen hamnade Rosenberg i centrum.

I ungefär 15 minuter satt mästartakterna i. För under den första kvarten var det nästan som att tiden stått stilla i fem månader. Norrköping ägde mittfältet, vann bollar och kontrade på ett förvirrat hemmalag.

Under den kvarten släppte MFF till två frilägen mot sig. I en premiär. På hemmaplan. Sånt som inte ska hända, och det straffade sig. Arnor Traustason slog en fin passning till Christoffer Nyman som tackade och gjorde säsongens första mål i allsvenskan.

ANNONS

Men folk som kan Malmö FF vet att det över 90 minuter är ett bra lag och att Markus Rosenberg och Jo Inge Berget kan stå för avgörande saker. Det är bara att gå tillbaka två veckor i tiden till deras senaste tävlingsmatch då duon tog sitt lag vidare till final i Svenska Cupen. Och så var det även i den allsvenska premiären mot IFK Norrköping.

Lille Tesfaldet Tekie på “Pekings” mittfält började bra, var fin med bollen och vann dueller. Men det var bara hans tredje allsvenska match från start och orutinen blottades när han precis innan halvtid inte orkade vända på spelet utan bollen stannade på Berget som var placerad centralt, en bit in på egen planhalva. En nick till Rosenberg vid mittpunkten och sedan gick det fort.

Tekie försökte bryta men gick bort sig. En avgörande passning mellan bortalagets mittbackar till Anders Christiansen som tagit en fin löpning in i straffområdet och på ett tillslag yttersidade in 1-1.

ANNONS

Slarvigt, ja.
Snyggt, absolut.

Andra halvlek handlade mest om Markus Rosenberg, Jo Inge Berget och domare Stefan Johannesson. Och lite om Erdal Rakip.

Först satsade Andreas Johansson långt ut i eget straffområde och fällde ut ena benet mot Markus Rosenberg. Rosenberg träffades inte men föll ändå. Straff. Berget. Bergsäkert. 2-1.

Sedan – tio minuter senare – nådde ett högerinlägg Norrköpings Joel Enarsson inne i straffområdet. Enarsson skulle ta emot men fick en knuff i ryggen av Rosenberg och bollen rensades undan. Ingen straff.

Den första situationen krävdes det flera repriser för att se att det inte var straff. Men Andreas Johansson tog en stor risk när han fällde ut benet.

Den andra situationen behövdes det inga repriser för att se att det skulle ha varit straff.

Klart att det kunde ha blivit en annan match, men det är som det är och Tesfaldet Tekies olyckliga passning precis innan halvtid var minst lika matchavgörande. Tekie är en spelare som vill ha mycket boll och vara delaktig.

ANNONS

Klart att han ska “våga, våga, våga”, som Janne Andersson sa efter matchen, men det måste vara på rätt ställen, i rätt tid och man måste även kunna värdera. Det är slarvigt att försöka vända på spelet och slå bort en passning in i banan, från egen planhalva, med bara några sekunder kvar innan halvtid. Dessutom på bortaplan mot Malmö FF vid en 1-0-ledning. Men man lär sig av sina misstag och 18-årige Tekie är en spännande spelare.

MFF var inte bra i den första halvleken men visade, precis som i cupen mot IFK Norrköping och Kalmar FF, att man kan växla upp och vara bättre i andra halvlek, och precis som då var det alltså Rosenberg och Berget som klev fram i premiären och låg bakom lagets mål. Trots den svaga starten var det inte på något sätt orättvist med tre poäng utan snarare starkt och skickligt.

ANNONS

Just det, andra halvlek handlade ju lite om Rakip också. 3-1-målet var väldigt fint. Rosenberg tog emot, hittade Berget till vänster som vände snyggt till Rakip som avancerade och avslutade hur kyligt som helst med en lobb över David Mitov Nilsson.

Publicerad 2016-04-02 kl 20:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto