Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Alm hade petat Kjartansson och Häcken borde fått straff

Malmö FF gjorde en plattmatch mot Jönköpings Södra. Släkten var värst och Pawel Cibicki sänkte MFF med två mål. Det måste ha varit otroligt skönt att få göra mål mot just Malmö.

MFF ska vara ett mer spelande lag i år men det vi fick se mot Jönköping var tempofattigt och slarvigt. Passningsspelet var svagt och ingen lagdel fungerade.

Jönköping tog efter IFK Norrköping och styrde ut MFF:s uppspel till Kari Arnason. Inte helt lyckat för ett lag som vill vara spelande.

Tycker lite synd om Oscar Lewicki som är en väldigt bra defensiv mittfältare men som lider av att spela i MFF där han inte riktigt klarar av rollen i att bygga upp spelet.

ANNONS

Det har visserligen bara gått två omgångar men det som stjärnförvärvet Vidar Örn Kjartansson, som köptes loss för tre miljoner och fick åtta miljoner i sign on, har visat hittills så är man inte jätteimponerad. Om han hade spelat i AIK så hade han varit utanför truppen i nästa match. Men Allan Kuhn verkar ha mer tålamod än Andreas Alm och Kjartansson har tidigare visat att han kan göra mål så det kanske lossnar.

Nu ska det sägas att Jönköpings Södra gjorde det bra. Ingen nykomling som backar hem, slår långt och hoppas på det bästa utan ett fint lag med bra taktik, något man även visade i premiären mot Kalmar FF.

På upptaktsträffen pratade nästan alla tränare om att man ville ha en egen filosofi och ha mer boll. Det var en hel del som sa att de inte var nöjda med det förra året, att de hade för lite boll då.

ANNONS

Det här är något som har blivit bättre och Jönköpings Södra, Östersund och Gif Sundsvall är några som är spelande lag.

***

IFK Göteborg besegrade Häcken med 1-0 i en match där första halvlek var väldigt bra och då ville båda lagen framåt. Men i den andra halvleken backade Blåvitt hem och försvarade ledningen på ett framgångsrikt sätt. Men det var dåligt av Häcken att inte göra mål för lägen fanns det gott om. Demba Savage träffade ribban efter ett mäktigt skott långt utifrån och att inte John Owoeri nätade på någon av alla chanserna är en gåta. Och Häcken borde ha fått en straff i slutet när Jakob Ankersen hoppade upp i muren och täckte med armen.

***

Snyggt avslöjande av kollegorna Martin Petersson och Olof Lundh i dag om att Janne Andersson tar över efter Erik Hamrén. Det beteendet Martin hade när han kom in på redaktionen och hade fått loss en förbundskaptensbomb är något jag lär bära med mig länge. Den stressen.

ANNONS

SvFF:s val var väldigt oväntat och vågat med tanke på att han knappt har någon internationell erfarenhet och dessutom varit i bland annat IFK Norrköping, Örgryte och Halmstad som inte är några storklubbar direkt. Men han har gjort ett bra jobb, framför allt med unga spelare i IFK Norrköping och kan vara helt rätt nu när det kommer fram flera yngre.

All respekt till Håkan Ericson och Jörgen Lennartsson som har gjort bra resultat och känns som mer SvFF, men om förbundet nu vill förändra och det är dags för något nytt så är Janne Andersson mer spännande.

Publicerad 2016-04-06 kl 22:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto