POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det handlar om Rakip, Daniel Andersson, och KFF:s uselhet på konstgräs

Vad jag kan se så har Erdal Rakip startat som högermittfältare åtta gånger i seniorsammanhang. Nionde ikväll.

2014: Falkenbergs FF (H, 3-0), IFK Göteborg (B, 3-0), Brommapojkarna (B, 1-1), Åtvidabergs FF (H, 3-0), Olympiakos (H, 2-0)

2015: Gefle IF (B, 2-1), Örebro SK (H, 2-2), Real Madrid (B, 0-8)

***

Om Helsingborgs IF:s tredjemålvakt Daniel Andersson (43 år, 3 månader) får speltid i år igen är det, vad jag vet, endast två spelare som har varit äldre när de har fått speltid i Allsvenskan: Rolf Nilsson (46 år, 8 månader) och Gunnar Gren (43 år, 11 månader).

Han går i så fall om Bengt Andersson (43 år, 2 månader) och Roland Nilsson (42 år, 11 månader). Vi ser därför att tre i topp-5 är spelare som har varit i Allsvenskan under de senaste tio åren (Roland Nilsson för GAIS 2006, Bengt Andersson för ÖIS 2009, Daniel Andersson för HIF 2015).

***

Fortsatt sifferlek: Kalmar FF:s senaste 14 Allsvenskan matcher på konstgräs är 0-4-11. 14 matcher, fyra poäng.

… även om Kalmar FF vann en cupmatch mot Elfsborgs IF på konstgräs i år. IFK Norrköping borta idag med tre bröder Elm och Jonathan Ring borta.

Vilket dock ger en ny Hallbergbroder en chans. Melker (1995) är i Hammarby, nykontrakterade Herman (1997) sitter på bänken för Kalmar FF:s A-lag idag, och Ossian (2000) flyttades nyss upp till Tipselit, enligt Thomas Andersson-Borstam. Finns ytterligare en bror, Uno (2004).

***

Bosse Nilssons Stars of Africa med fortsatt påverkan på svensk fotboll. Efter May Mahlangu, Tokelo Rantie, Ayanda Nkili, och Surprise har vi Luther Singh (1997) i GAIS. Mål i premiären, fint hypad i Göteborg.

Vi har också BW 90 med kvalitetsframgång utanför Allsvenskan. Kingsley Sarfo (Sirius, för bra för Superettan), Sadat Karim (26 ligamål för Prespa Birlik förra säsongen), och Mamudo Moro (ny i Mjällby). Inget nytt att klubbar i lågdivisioner testar unga afrikaner (Banguras, Onazi i Lazio), men sedan ska det också kommas ihåg att ett antal inte har lyckas (och att det säkert även finns klubbar och agenter som felbehandlar spelare).

En av de första som testade var Floda BoIF (Dioh Williams, Dulee Johnson, Jimmy Dixon).

***

***

Minnet om Damir Spahic (Kalmar FF 2001-2002). I en reservlagsmatch mot Tvärskogs IF år 2001 ska han enligt Tingsrätten ha skadat knäet så pass allvarligt på Jonas Fröler (jo, släkt med Samuel Fröler) att han fick böta 12 000 kronor. Två vittnen var avgörande, men blev en lång “vad hände egentligen?”-grej.

spahic

spahic2

@jonas_hansson

Publicerad 2016-04-06 kl 13:20
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå