POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Märklig petning av Andreas Alm

Dags för den andra omgången och av dagens tre matcher sticker derbyt i Göteborg ut mest. Spelskickliga och formstarka Häcken mot defensivt starka IFK Göteborg där Tobias Hysén levererade direkt med ett mål och en fixad straff.

För Häcken gäller det såklart att ha koll på Hysén och det blir även intressant att se hur högerbacken Joel Andersson, som missade en brytning vid baklängesmålet mot Elfsborg, klarar av Blåvitts skickliga vänsterkant med Sören Rieks och Haitam Aleesami.

Och det blir även en intressant att se om Emil Salomonsson – för det blir väl han som startar? – klarar av att plocka bort Paulinho. Brassen är i en hysterisk form och har sedan han kom till Häcken i somras gjort 21 mål på 24 matcher.

***

Lider med Jamie Hopcutt. Upp från superettan. Lång försäsong. Äntligen premiär i allsvenskan och att då åka på en skada som gör att han riskerar att missa resten av säsongen är tungt. Pratade med honom på onsdagen och han var väldigt ledsen. Bara att hoppas att operationen går bra och att kommer tillbaka och är ännu starkare.

***

På tal om Östersund. Från första omgången var det just Östersund och Gif Sundsvall som var de trevligaste överraskningarna.

***

Andreas Alm tar inga fångar. 1-1 mot Gif Sundsvall i premiären. Då får Denni Avdic och Sauli Väisänen lämna startelvan mot Östersund. Det anmärkningsvärda är att duon inte ens får sitta på bänken utan petas ur truppen. Från startelvan och rakt ur truppen. Efter en match, eller i Avdics fall 45 minuter. Den skojar man inte bort. Tålamod finns inte hos Andreas Alm just nu. I premiären petade han Per Karlsson och Johan Blomberg ur truppen men nu är båda med.

Kan tänka mig att anledningen till att inte Väisänen får plats i truppen är två: Han passar sämre än Karlsson mot ett lag som Östersund där det mycket väl kan bli mer fokus på försvarsspelet och att försvara sitt mål. Och Alm vill ha offensivare alternativ på bänken, mot Sundsvall hade han ingen mittback där utan en målvakt, en ytterback, tre mittfältare och en anfallare.

Då är det konstigare med Avdic. Nyförvärvet ansågs vara tillräckligt bra för att starta i premiären men när spelet inte stämde och publiken buade så plockades anfallaren av efter 45 minuter. Nu är han inte ens med i truppen. Då riskerar du att bränna din spelare.

Jag förstår att man vill ha in Carlos Strandberg och det är klart att det inte är konstigt om man tar bort spelare från startelvan men inte om man hamnar på läktaren i nästa match. Det är märkligt. Det hade varit naturligt om Eero Markkanen, som av Alm ansågs vara sämre än Avdic i premiären, hade gått från bänk och ur trupp. Men nu lär Markkanen sitta kvar på bänken.

Det blir spännande att se om Alm fortsätter så här. Det beror såklart på resultat, men om det skulle fortsätta att roteras så här mycket så finns det en risk att spelarna vänder sig mot sin tränare.

Och om det dessutom inte går bra så lär det inte bara vara spelarna som vänder sig mot tränaren.

Andreas Alm är pressad. Han måste leverera resultat och får inte börja famla och visa osäkerhet.

***

Immanu El släpper ny skiva. Hibernation. Grammisnominerade Johan Eckeborn har producerat och det känns självklart att backa upp deras kampanj.

Publicerad 2016-04-06 kl 14:37
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå