POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

IFK Norrköping raserade Häckens borg – kan de repa sig?

Häckens borg har rasat. Den som såg så stabil ut.

Efter 13 förlustfria matcher på nya Bravida Arena (tio vinster och tre kryss) klev IFK Norrköping ut på konstgräset och gjorde det ingen annan klarat av.

De spräckte sviten.

Sebastian Andersson var den som slog hårdast med släggan. Hans mål i matchens sista minut var det som fick hela konstruktionen att kollapsa och förvandlas till småbitar.

Frågan är vad raset kommer få för konsekvenser?

Att IFK Norrköping tar med sig de tre poängen och klamrar sig fast i toppen kan vi nog räkna med.

Men vilket Häcken kommer kravla sig ur rasmassorna?

De står på tre inspelade poäng nu. Visserligen har de haft en premiärvecka från helvetet (Elfsborg, IFK Göteborg och IFK Norrköping), men många hade trott på mer.

Vinner Djurgården, IFK Göteborg eller Jönköpings Södra sin match i omgång tre är de redan sex bakom tabelltoppen. Ett tufft och pressande läge. Seger mot Östersund nästa helg är nästan ett måste.

Vad som talar för att de repar sig? Att truppen är bred. Att grundkvaliteten finns där. Och att nederlagen inte har varit stora och tydliga. Lite mer skärpa och fokusering och de hade kunnat ha fyra, fem poäng.

Vad som talar emot? Att de inte tycks ha hittat en lösning på den ineffektivitet som uppstod mot Blåvitt. Och att skadelistan bara fortsätter växa.

Under lördagen rullades Simon Sandberg ut på bår (oklart hur illa ställt det är med honom). Dessutom skadade Paulinho knäet och spelade hela andra halvlek med smärta. Något som syntes.

Sedan tidigare är ju Tefu Mashamaite, Rasmus Schüller, Martin Ericsson, Christoffer Källqvist, Alexander Jeremejeff och Kari Arkivuo borta.

Bara de två sistnämnda har en möjlighet att hinna tillbaka till nästa veckas möte med Östersund.

Allt detta kan tvinga Peter Gerhardsson till ytterligare förändringar i startelvan.

Tränaren har redan använt 16 olika spelare från start. Att jämföras med IFK Norrköping som bara har använt elva (Deras startelva har varit densamma i alla tre omgångarna).

Det är en väsentlig skillnad som påverkar byggandet av en stabil och trygg grund.

****

Mer från matchen:

* IFK Norrköpings tränare Janne Andersson (snart ny svensk förbundskapten dessutom) visade fingertoppskänsla när han bytte in Andreas Blomqvist och Sebastian Andersson tidigt i den andra halvleken. Blomqvist slog inlägget till Christoffer Nymans kvittering och Sebastian Andersson, ja ni vet ju vad han gjorde …

* Emir Kujovic älskar att möta Häcken. I fjol gjorde anfallaren tre mål på två matcher mot Hisingslaget. De blev dock inga den här kvällen (Nyman snodde hans 1-1-nick på mållinjen).
– Det var säkrast så. Vi gör allt för laget, log Kujovic efteråt, som dock fick två assist.

* Ett nytt tvillingpar (efter Simon och Samuel Gustafson) är påväg att slå igenom på allvar i Häcken. Joel Andersson har varit strålande i sin högerbacksroll under i stort sett säsongen. Mot IFK Norrköping fick brorsan Adam chansen att visa upp sig på allvar. Och han tog den. Ett mål (visserligen turligt), men också hårt jobb och ett stabilt passningsspel.

****

Till sist:

Gratulerade Häckens Paulinho på 30-årsdagen efter mötet med IFK Norrköping.

Enda felet? Han fyllde inte år.

På flera internetsidor (Elite Footboll, Transfermarkt, Wikipedia, Fotbolltransfers)  står det att brassen är född den 9 april 1986.

Fel, enligt honom själv:

– Jag fyller år den 9 mars.

Vem rättar till felet?

****

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-04-09 kl 21:34
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå