Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

IFK Norrköping har sett starkast ut av alla lag

Skånelagen har fått en tuff start.
Nykomlingarna har börjat bättre.
Djurgården har vunnit alla sina matcher och toppar tabellen.
Men vilket lag som ser starkast ut?
IFK Norrköping.

Tre omgångar har spelats och det svänger om Allsvenskan. Vi har fått ett 16-årigt genombrott i form av AIK:s Alexander Isak, positiva nykomlingar i Jönköpings Södra och framför allt Östersund, en guldfavorit som sett ut som allt annat än ett guldlag, Henrik Larsson som öppnat för att lämna Helsingborg, Janne Andersson som kommer att ta över efter Erik Hamrén.

Allt detta efter bara tre omgångar, och då har jag inte tagit med allt som har hänt. Det finns mer.

ANNONS

Djurgården har fått en väldigt bra start med tre raka segrar. Motståndet har dock inte varit det bästa – Örebro, Falkenberg och Gefle – så det ska bli väldigt intressant att se hur laget står sig nu när det väntar matcher mot Hammarby, Malmö FF, Elfsborg, Östersund, IFK Göteborg och AIK.

Så trots tre raka segrar och serieledning så är det inte Djurgården som har sett starkast ut. Det tycker jag att IFK Norrköping har gjort. Det märks att de regerande mästarna har fått behålla stora delar av guldtruppen. För laget har en trygghet i sitt spel och en idé som de följer. Nycklarna Andreas Johansson, Daniel Sjölund och Emir Kujovic ligger fortfarande bakom mycket.

Laget började riktigt bra i premiären mot Malmö FF på bortaplan men föll ihop efter orutinerade Tesfaldet Tekies misstag strax innan halvtid.

ANNONS

Sedan segrar mot Kalmar FF och Häcken.

Att förlora på bortaplan mot MFF är inte konstigt. Malmös högstanivå är vass och brukar tas fram när de möter bra lag, deras problem är att de, precis som förra året, hamnar i för djupa dalar, framför allt mot på pappret sämre motstånd. I år har det blivit förlust mot Jönköpings Södra och Gif Sundsvall.

Så, inget konstigt att förlora borta mot Malmö i en premiär. Det som har sett bra ut i IFK Norrköping är tryggheten, att de flesta från guldtruppen är kvar och vet vad de ska göra, och att man håller sig till sin plan.

Mina frågetecken om man ser till ett längre perspektiv är att laget ska ha in en ny tränare. Här blir det extremt viktigt att man hittar rätt och att den personen inte ändrar för mycket, om det då ser ut som det gör nu. För i dagsläget är det ett fungerande bygge och då får man vara ödmjuk och inte ta för stor plats.

ANNONS

Sedan är det ett frågetecken om laget på lång sikt kommer att klara av att fylla luckan efter Alexander Fransson. Han hade aldrig slagit den bollen i det läget på bortaplan mot MFF som Tekie gjorde, för att ta ett exempel.

MFF måste hitta en jämnare nivå. Det håller inte att först besegra IFK Norrköping för att sedan förlora mot J Södra och Gif Sundsvall. Allan Kuhn har en del att fundera på. Daniel Anderssons värvningar Vidar Örn Kjartansson, Vladimir Rodic, Kari Arnasson, Johan Wiland och Oscar Lewicki har inte börjat bra och måste höja sig rejält.

AIK och IFK Göteborg har börjat som förväntat. AIK är bra på fasta situationer, tunga att möta och har en bra och bred trupp. Det som har stuckit ut mest är 16-årige Alexander Isak som har startat i två av tre matcher och gjort det bra.

Laget har spelat 1-1 mot den positiva överraskningen Gif Sundsvall, besegrat Östersund med 2-0 och 3-3 mot IFK Göteborg.

ANNONS

Blåvitt har, precis som förra året, varit bra defensivt och visat att man fortfarande är svåra att besegra. Framåt har det varit Tobias Hysén som har levererat och det är bara för laget att hoppas att han håller sig hel.

På den allsvenska upptaktsträffen pratade de flesta tränarna om att man ville ha en egen filosofi och ha mer boll. Här ska Gif Sundsvall och nykomlingarna Östersund och Jönköpings Södra ha kredd. Av det trion har visat hittills så finns det ingen tanke på att kämpa sig kvar i Allsvenskan med långa bollar och “brottarfotboll”. Här vill man hålla i bollen och föra spelet. Härligt att se när det finns en tanke och vilja att utvecklas.

Sedan är det kul och bra när unga spelare får chansen och tar den. Kalmar FF:s Carl Johansson, 17, och AIK:s Alexander Isak, 16, har börjat bra. Och det kanske är lite taskigt att bara nämna Tesfaldet Tekie när det kommer till MFF:s kvittering. För 18-åringen har sett väldigt spännande ut och det är inget snack om att han är en stor talang, och det är starkt att ha tagit en startplats i IFK Norrköping.

ANNONS
Publicerad 2016-04-12 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto