POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kuhn gick ifrån sin filosofi - då vann MFF

Två raka förluster.
Då gick Allan Kuhn ifrån sin filosofi och prioriterade försvarsspelet.
MFF vann med 1-0.
Det var inte snyggt men väldigt viktigt.

Elfsborg och Malmö FF hade bara tre poäng efter tre omgångar. Värst var det för MFF som hade två raka förluster mot J Södra och Gif Sundsvall. Då gick Allan Kuhn ifrån det han tidigare har sagt om att hans lag ska vara ett spelande lag. Det var back to basic. Prio på försvarsspelet.

I den första halvleken hade Malmö FF stora problem med Elfsborgs omställningar. Oscar Lewicki och Anders Christiansen hade det svårt med hemmalagets skickliga trio med Marcus Rohdén, Henning Hauger och Victor Claesson.

Lewicki har oftast varit väldigt bra i landslaget men inte lika bra i Malmö FF. Hans spelstil passar bättre så som landslaget spelar, lite defensivare där han kan ligga i rygg på motståndarna och förstöra, än i MFF som oftast för spelet. Det har varit tydligt, och var det även mot Elfsborg, att MFF behöver en mer tempostark spelare på det centrala mittfältet.

Elfsborg däremot behöver en bättre striker, en anfallare som tar tillvara på det som bjuds från de spelskickliga lagkamraterna. Viktor Prodell hade det väldigt tufft mot MFF:s mittbackar Rasmus Bengtsson och Kari Arnason som försvarade sitt mål bra, vann det mesta och såg till att deras lag höll nollan.

Malmö FF var bättre i den andra halvleken. Man låg mer rätt i sina positioner och var bättre på att vårda bollen. Framför allt började man att vinna dueller och andrabollar.

Allan Kuhn stod vid sidlinjen och skrek och gestikulerade för att få sina spelare att inte ge sig. När han stod där och skrek som mest gjorde hemmalagets Jörgen Horn ett misstag som blev matchavgörande. Försvararen passade in bollen centralt till Magnus Wolff Eikrem som stod strax utanför straffområdet. Han avancerade och passade Markus Rosenberg som fick öppet mål och satte 1-0.

När domare Martin Strömbergsson blåste av matchen firade Allan Kuhn som om han vunnit guld. Det var tydligt att den här segern var väldigt viktig för MFF-tränaren.

Efter slutsignalen var tränaren väldigt nöjd med hur hans lag spelat. Förstår att han är nöjd med tre viktiga poäng men spelmässigt var det inte så bra – framför allt inte i den första halvleken – och man var sämre än Elfsborg.

Nu har MFF två segrar och två förluster efter fyra omgångar. Segern mot Elfsborg kom alltså efter att Kuhn gick ifrån sin spelidé. Därför ska det bli väldigt spännande att se hur MFF kommer att spela i de kommande matcherna.

Publicerad 2016-04-18 kl 22:09
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå