Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fem blåvita glädjebesked efter 6-2 mot Gefle

Bloggade om åtta olika mittbackspar för IFK Göteborg tidigare i dag.

Efter att ha sett laget besegra Gefle med 6-2 (!) kan vi väl fortsätta prata blåvita siffror.

Här är fem glädjebesked IFK Göteborg fick med sig från Gavlevallen.

1. Jakob Ankersen har hittat målet
Aningen ifrågasatt efter sex poänglösa matcher. Då blixtrande Jakob Ankersen plötsligt till mot Gefle. Två mål och två framspelningar (inklusive skottet som Jens Portin styrde in i eget mål) från positionen till vänster på mittfältet. Han verkar trivas bättre där. Hur som helst viktigt för Blåvitt att dansken börjar leverera nu när kollegan Sören Rieks blir borta ett gäng veckor.

2. Thomas Rogne är tillbaka
Det var sagt att han inte skulle spela allsvensk fotboll förrän efter EM-uppehållet. Men så togs Thomas Rogne ut till matchen mot Gefle och med siffrorna 84 på klockan byttes han in. Första allsvenska minuterna sedan den där hemska knäskadan mot just Gefle i slutet av augusti i fjol. Som han har kämpat.

3. Reserverna levererar
Martin Smedberg-Dalence klev in i luckan efter skadade Sören Rieks. Han svarade med att göra ett mål (det första i allsvenskan sedan mötet med Djurgården den 29 september 2014) och en assist. Dessutom hoppade lille Patrik Karlsson-Lagemyr in i slutet och snurrade vackert in sitt första allsvenska mål någonsin.

4. Fem mål i andra halvlek
De inledde med att ha närmare 80 procent av bollinnehavet. Och de tog ledningen redan efter tio minuter. Sedan tappade Blåvitt allt och låg under med 2-1 i paus. Psykologiskt tungt. Därför var det oerhört starkt av laget att samla kraft och banka in fem mål i den andra halvleken. Sådant där lyfter självförtroende och formkurvor.

5. Formstarka anfallare
Mikael Boman fick chansen mot Örebro – och tog den genom att göra mål. Han har stånkat sig kvar i startelvan sedan dess genom att göra mycket nytta på planen. Formstarka är också Tobias Hysén (han gjorde mål och en fin match mot Gefle) och Gustav Engvall som såg pigg ut under sitt inhopp. Konkurrensen hårdnar.

***

Dock:

Ett frågetecken måste lyftas.

Hur mår egentligen försvarsspelet?

Dioh Williams soloräd till 1-1 var vacker, men Hermannsson/Smedberg-Dalence gick bort sig enkelt. Och vid 2-1 målet var samme Williams i stort sett omarkerad. Albornoz såg ut att vara felplacerad där.

Totalt har det blivit nio insläppta mål på sju matcher (Jag räknar med Malmö FF-mötet). En inte alltför imponerade siffra.

***

På tal om svagt försvarsspel.

Gefle har alltså släppt in tolv (!) mål på två matcher (1-6 mot Häcken, 2-6 mot IFK Göteborg).

Inte kul.

Sju av målen har dessutom kommit under matchernas sista 20 minuter.

– Bara konstatera att vi är otroligt känsliga för motgångar. Vi tappar alla koncept, konstaterade tränaren Roger Sandberg efter mötet med Blåvitt.

– Vi spelar med huvudet under armen.

Det är väl bara att hålla med.

***

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-05-02 kl 21:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons