POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Majoriteten vill ha kvar Alm - och det kom ett mejl

63 procent av våra läsare på Fotbollskanalen som har röstat på om Andreas Alm är rätt person att leda AIK tycker att han är det. På Aftonbladet tycker 57 procent att AIK gör fel om man sparkar Alm.

Fick ett mejl av en person som hade kopierat ett inlägg på AIK:s forum och jag tycker att det ringar in det hela väldigt bra. Här kommer det:

Namn: sicco Visa profil
Sänt: 2016-05-12 13:04:00
Ju mer jag tänker på det, desto sjukare är det.

”Sporten” – där BW är ytterst ansvarig – har haft på sig att spara in 30 miljoner SEK till företaget under X antal år (jag minns inte när det började). Det har de lyckats med genom en strategi av att plocka gamla, skadade, frysboxade eller akademi-spelare. Det är ett riktigt väl genomfört jobb.

BW och AA har tillsammans formulerat sportsliga mål som kompletterar de ekonomiska målen. Dessa mål uppfylls 5 år på raken (både de sportsliga och ekonomiska). Även det ett riktigt väl genomfört arbete.

BW har skrivit avtal med AA över 2017. Det betyder att han, när avtalet skrevs, hade ett stort förtroende för AA. Detta KAN INTE ha ändrats under det senaste året/åren, eftersom BW varit med och formulerat de mål som har uppfyllts.

Nu får AA sparken. Det är inte BW som ligger bakom (om det är det så är det oerhört oprofessionellt och totalt oacceptabelt). Det lär inte vara VD, eftersom han varit på plats så kort tid. Att som VD sparka en mellanchef utan att denne levererat LÅNGT under kraven så här tidigt, det gör man inte.

Alla vet vi att det är styrelsen som ligger bakom. Min fråga är: vad i helvete har styrelsen med chefstränarens anställning att göra? Det är BW:s ansvar. Därefter VD:s. Styrelsen SKA inte lägga sig i det operativa arbetet. Redan där är de ute på hal is.

Men det fortsätter: Om de nu inte är nöjda med de sportsliga resultaten, vem är det då som är ytterst ansvarig? BW. Inte AA. BW har formulerat mål och krav för att balansera ekonomi och sportsliga resultat. Något som jag tycker att han har gjort riktigt jävla bra. Precis som AA har presterat riktigt jävla bra med de medel och mål han har fått.

Om nu styrelsen tycker att sporten har underpresterat (jag frågar mig hur det ens kan komma på tal, med tanke på att de har räddat företaget samtidigt som de har presterat topp 5-platser i Allsvenskan VARJE ÅR), så måste BW vara först ut. Han har, tillsammans med AA, formulerat sportens ekonomiska och sportsliga mål. Som har uppfyllts. Han har skrivit avtal med AA över 2017. Om nu avtalet med AA är en så grov missräkning att man väljer att bryta det, så måste även BW gå. För det måste ju betyda att sporten underpresterat de 5 senaste åren? Och det kan ju inte vara acceptabelt. Sen kan man fråga sig hur man kan inse 8 matcher in i säsong.

Summa: Nu står vi här med en sportchef utan mandat (han får inte sätta målen och styra sin egen enhet), en VD utan mandat (han får inte sköta avtalsförhandlingar som han vill), en assisterande som gick till regerande mästarna som huvudtränare och en sparkad huvudtränare som uppfyllt alla mål han fått hittills.

Just det. Vi har 30 miljoner på banken också. Och den största egenproducerade talangen vi haft någonsin (?) i A-laget, tillsammans med ett par andra egenproducerade. Ett Europakval på gång, va?

Publicerad 2016-05-12 kl 22:39
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto