POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vågat spel av Kuhn gick hem - värre för Bajen

Allan Kuhn bänkade två av lagets största stjärnor och skickade ner en landslagsmittfältare som högerback.
Ett vågat spel som gick hem.
Värre för Hammarby som kan vara på kvalplats när omgången är färdigspelad.

Allan Kuhn överraskade och satte Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson på bänken. Oscar Lewicki skickades ner som högerback. Väldigt vågat av MFF-tränaren som riskerade att få smällar vid ett svagt resultat. Så man undrar ju hur han mådde när Hammarby gjorde 1-0 efter bara tre minuter.

Johan Persson slog en fin passning ut till höger där Arnor Smarason skickade in bollen längs marken i straffområdet till Romulo som gjorde matchens första mål.

Då mådde nog Kuhn desto bättre sju minuter senare när Bajens mittback Joseph Aidoo glömde av att försvara och Vidar Örn Kjartansson blev fri och med ett klassavslut smällde upp kvitteringen i det bortre krysset.

Båda lagen ville framåt och öste på. Båda lagen skapade chanser och när Pa Konate var sen in i en närkamp och Alex ramlade i straffområdet kunde Bajen ha fått en straff. Nanne Bergstrand flög upp. Carlos Banda flög efter. Men domare Mohammed Al-Hakim friade.

I stället var det MFF som tog ledningen. Tobias Sana klackade fram Pa Konate som skickade in bollen i straffområdet, förbi samtliga Bajen-försvarare och vid bortre stolpen dök Anders Christiansen upp och gjorde 2-1.

Mot Gefle växlade Malmö FF upp och fortsatte på den vägen mot Hammarby. Nu stämmer spelet bättre än tidigare. Stor del i det har Enock Kofi Adu som trots att han varit en av lagets bästa spelare de två senaste åren var i frysboxen under den här säsongens åtta första omgångar. Mot Hammarby var han en av planens bästa spelare. Alltid spelbar och med honom i laget blir bolltempot högre.

Nanne Bergstrand var inte nöjd och tog av Aidoo i halvtid. Helt rätt efter hans svaga halvlek där han först var nära att orsaka ett baklängesmål efter en minut och där han senare gav bort 0-1. Aidoo visade stora brister i försvarsspelet och hade främst problem med positionsspelet.

Nanne ville se ett bättre presspel. Det fick han. Hammarby höjde sig. Johan Persson tog kampen mot Adu, Erik Israelsson kom in i matchen och kantspelet blev bättre.

Efter en stund skickade Nanne in Kennedy Bakircioglu. Hammarby växte ännu mer. Men man klarade inte av att kvittera. MFF var effektivare och efter 73 minuter hittade Sana Rosenberg till höger i straffområdet som briljant lyfte bollen över MFF:s försvarare till en fristående Magnus Wolff Eikrem och så var det 3-1.

Erik Israelsson (vem annars?) reducerade och Bajen tryckte på för fullt under den sista kvarten. Men MFF vann igen, tog tre poäng och är nu uppe på lika många som IFK Norrköping.

Det ska bli väldigt intressant att se Kuhns nästa laguttagning, om han petar Adu som var väldigt bra mot Hammarby eller Christiansen som också var bra och som gjorde mål, eller om landslagsmittfältaren Lewicki får fortsätta som högerback på Anton Tinnerholms bekostnad eller om det blir bänken.

Lewicki gjorde en bra match som högerback. Han var lugn och trygg med bollen och hade bra koll på allsvenskans mest krullhåriga kant med Romulo och Fredrik Torsteinbö.

MFF:s bredd är imponerande och kan bli väldigt avgörande den här säsongen. Guillermo Molins som gjorde två mål mot Gefle skadade sig på uppvärmningen och Jo Inge Berget precis innan halvtid. Hyfsad styrka att då först kunna slänga in Kjartansson och sedan Rosenberg.

För Hammarby är det tyngre. Bara två segrar efter tio omgångar och på torsdag kan man ligga på kvalplats, om Kalmar FF besegrar Djurgården. Bajen slutade elva förra säsongen och visar inga tecken på att man är bättre i år, trots att sportchefen Mats Jingblad och Nanne Bergstrand har värvat ihop sitt lag. På presskonferensen pratade Nanne återigen om att klubben är i en etableringsfas och att det måste ta tid för att kunna ta kliv. Sett hur dagens trupp ser ut så stämmer det säkert. Men frågan är om fans och en del av spelarna har det tålamodet?

Försvarsspelet måste bli bättre. Laget har släppt in 19 mål på tio matcher och det är för dåligt.

Men den andra halvleken mot MFF var bra och om laget kan fortsätta så kommer poängen att trilla in. Men om man ser till förra året och inledningen av den här säsongen är det inte mycket som talar för att det blir så.

Publicerad 2016-05-18 kl 21:50
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto