Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Läget med Sam Johnson och Olsson om Groningen

Allsvenska Bloggen

Under måndagen var Djurgården tillbaka på Stockholms Stadion på riktigt (ja, träningsmatchen mot Kalmar räknar jag inte in på det sättet) när man spelade mot Groningen. 5 232 åskådare var på plats och bjöd på en härlig inramning.

Fantastiskt att få sitta på Stadion och kolla på fotboll. Vacker arena, fint väder och en grym gräsmatta. Bra måndagskväll.

Blev två artiklar om matchen, en om drabbningen i sig och Magnus Erikssons debut (LÄS HÄR) och en om Simon Tibblings återkomst (LÄS HÄR).

***

Snackade kort med Djurgårdens tränare Pelle Olsson efter matchen.

– Vi är ute efter att få laget mer kompakt än vad det var vissa delar av våren. Jag tycker att i första halvlek så stämde vårt försvarsspel bra. Sen i andra blev det mer anfallsspel och då blev det försvar mot kontring och det är alltid lurigt för alla lag, framför allt mot internationellt motstånd. Hampus (Nilsson) gjorde bra räddningar. Vårt anfallsspel var bra i andra halvlek. Vi var kreativa, löpvilliga och utnyttjade hålen som uppstod i deras lag. Vi hade några riktigt bra lägen. Det är alltid tråkigt att förlora, men många spelare visar god form ändå, säger Olsson.

Annons

Hur känns statusen inför omstarten på lördag?
– Vi är redo. Vi gjorde många byten för att det är nära till premiären. Vi ville att några skulle få lite kortare tid än 90 minuter. Det känns bra.

Olsson var också nöjd över nyförvärvet Magnus Erikssons första insats i Djurgårdens tröja. Eriksson fick 20-25 minuters speltid.

– Han visade att han är en väldigt bra fotbollsspelare. Han kommer göra stor nytta för laget, säger Pelle.

Mathias Ranégie fick ledigt under söndagen och måndagen för att träffa cypriotiska Apoel Nicosia. Uppgifter gör dock gällande att Apoel inte kommer genomföra affären. 

Pelle Olsson vet inte om Ranégie är tillgänglig för honom mot IFK Norrköping på lördag.

– Den bilden har jag inte klart för mig. Jag vet att han åkt i väg men vad som har hänt och vad som kommer hända de närmaste dagarna vet jag inte. Jag har ingen aning om han är tillgänglig på lördag. Blir det ingen transfer så är han ju tillgänglig.

Annons

Klart står också att anfallaren Sam Johnson, som drabbats av malaria, missar matchen mot Peking.

– Han ska ta prover på torsdag och han får inte träna någonting före det. Då har han ju varit borta rätt länge. Även matchen mot Jönköping känns som ett frågetecken. Men det är svårt för mig att sätta mig in i vad den sjukdomen sätter för spår, det är omöjligt att svara på tror jag. Han ska stegra sin träning när provsvaren kommit efter torsdag. Men på lördag är han absolut inte tillgänglig, säger Pelle Olsson.

***

Kan bli en tuff omstart på allsvenskan för Djurgården utan Sam Johnson. Men så klart först och främst väldigt tråkigt för människan Sam Johnson att han drabbas av malaria. Hoppas verkligen att han svarar bra på proverna på torsdag och kan vara tillbaka i allsvenskan snart igen.

Hur som helst ingen lätt uppgift för Djurgården på lördag, när Norrköping kommer på besök. Därefter väntar en lurig bortamatch mot Jimmy Thelins J-Södra. Viktigt med bra resultat i de här två matcherna för Djurgården, med tanke på att det bara är två poäng ner till negativt kval.

Annons

***

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Twitter: @mpetersson

Publicerad 2016-07-05 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto