POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Småsilly kring MFF, HIF, KFF

En israelisk hemsida skrev att Guillermo Molins fick erbjudande från Bnei Yehuda på €220 000 per år (2 miljoner kronor per år), och att det “kinesiska budet” (Beijing Renhe) var på runt €500 000 per år (4,7 miljoner kronor per år).

Sedan vet vi inte nettoinkomsten för Molins, på grund av sign on, bonusar, och olika skatteregler, så situationen är förmodligen mer komplex än “MFF borde ha erbjudit samma lön”.

***

Pratades om lån till Peñarol för MFF:s Felipe Carvalho. De har köpt en mittback denna veckan, Maximiliano Perg, och verkar bara vilja ha en vänsterback nu.

***

Fyra HIF-spelare har kontrakt som tar slut efter säsongen (Jesper Björkman, Mikael Dahlberg, Lalawélé Atakora, Anton Wede). Det finns en option på ett år för Wede, och enligt honom själv är den ensidig för Helsingborgs IF. Vill de förlänga så behöver de bara aktivera den.

***

Leeds, Burnley, och klubbar från Italien ska ha förhandlingar med ex-HIF:aren Joel Ekstrand.

***

Det finns fortfarande en osäkerhet kring Victor Wanyamas övergång till Tottenham, om Helsingborgs IF ska få solidaritetsersättning* för att han var hos dem 2007-2008. Varken Mats-Ola Schulze eller Jonas Eidevall visste om HIF har rätt till sådan ersättning, då det krävs att han varit registrerad. Det kommer att kollas upp, men det är Tottenhams ansvar att göra rätt för sig.

Däremot verkar Atiba Hutchinson kunna hamna i West Ham. Om jag räknat rätt så får Helsingborgs IF då en procent av den övergången, så några få hundra tusen kronor. Om West Ham lägger nytt bud, och om affären går igenom.

* 5% av övergångssumman ges till klubbarna som spelaren representerade från 12 till 23 års ålder, men där man får mer pengar om man har fostrat 16-23 års ålder.

***

Om Kalmar FF värvar Gbenga Arokoyo och Melker Hallberg så är åtta av de elva senaste KFF-värvningarna antingen KFF-återvändare eller tidigare Mjällby-spelare (och en av de tre andra, Marko Biskupovic, värvades med hjälp av ex-Mjällbyspelaren Juan Robledo).

För Hallberg verkar flera saker spela roll. OS-spel och KFF:s centrala mittfältsuppsättning försvårar att ge garanti om måna matcher där i höst.

Ascoli har också intresse. Ascolis nya sportchef är Cristiano Giaretta, som var detsamma i Udinese när Hallberg värvades dit, och han vill starta samarbete med Udinese. Hallberg är en av tre spelare han vill låna. Verkar dock som att Udinese och Hallberg har olika åsikter om var han ska hamna.

***

Förra veckans KFF-provspelare Måns Herrmann har också intresse från Heerenveen och NEC.

***

Ola Toivonen får vara med på Rennes’ försäsong, trots att de i över ett års tid har försökt sälja av hans lön med den för klubben rejält höga lönen. En ny chans?

@jonas_hansson

Publicerad 2016-07-08 kl 12:57
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå