Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bara att konstatera - Rosenborg är bättre än Peking

Allsvenska Bloggen

Det blev, som väntat efter första matchen, uttåg för IFK Norrköping mot Rosenborg i Champions League-kvalets andra omgång. Över 180 minuter hade inte Peking tillräcklig kvalitet för att sätta emot RBK. En stor anledning till det är så klart att Alexander Fransson såldes till Basel inför säsongen utan att någon riktigt har kunnat fylla hans skor, och att Emir Kujovic och Arnor Traustason såldes i sommar utan att klubben hade möjlighet att ersätta duon till den här kvalomgången.

Skillnaden på det laget som tog guld i höstas och det lag som tog sig an Rosenborg nu är ändå stor. Och ska man kunna rubba Rosenborg, som har ett väldigt bra lag, då behövs det ett lag som det Peking tog guld med.

Sen är så klart individuella prestationer en del av avgörandet. Andreas Vaiklas tavla i första matchen, Tesfaldet Tekies passivitet vid Rosenborgs 3-0-mål i första matchen och att Andreas Johansson stod för en dålig insats i returen när han behövdes som allra mest – det är saker som väger tungt. Just “Antes” prestation på Östgötaporten förvånar mig. Kaptenen slog bort passning efter passning och han kunde nog ha varit kallare i straffsituationen.

Annons

Men det handlar till syvende och sist om att Rosenborg är ett bättre lag än vad Norrköping är. Så enkelt är det, det är bara att konstatera det. De var klart bättre i Trondheim och när de ledde med 2-0 på Östgötaporten var de så klart medvetna om att Peking behövde göra fem mål och då är det inte helt konstigt att tre mål rinner igenom bakåt. De gjorde länge en väldigt väl genomförd bortamatch i Europa.

Nu får Norrköping ta nya tag i allsvenskan, eftersom man inte får fortsätta kvala i Europa League. David Moberg Karlsson är spelklar och fler spelare måste in. Klarar man av att få in kvalitet där finns det ändå en fin framtid på Östgötaporten. Nu kan fokus ligga på att roffa åt sig en ny Europa-plats i allsvenskan och det tror jag inte är helt omöjligt att Jens Gustafsson lyckas med.

Publicerad 2016-07-20 21:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto